Насловна Политика Шабовић: Плав није центар вехабија, то је Влада Црне Горе

Шабовић: Плав није центар вехабија, то је Влада Црне Горе

1
ПОДИЈЕЛИ

Директор Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Липа“ из Плава и локални функционер СДП-а у том граду Мирза Шабовић, саопштио је да га „забрињавају учестала писања медија у којим се провлаче званичне информације АНБ-а да је Плав центар вехабија“.

mitza šabović

„Захваљујући ДПС-у и обавјештајним службама које су под политичком контролом поменуте партије, шира јавност се врло вјешто ‘спинује’ да би се Плав приказао као легло неких опасних ‘вехабија’. Оно што боли у овој маскаради јесте чињеница да је Плав центар незапослених, опљачканих и превараних грађана, оних који су трбухом за крухом напустили родни град. Не сјећам се да су нас, Плављане, пред референдум окарактерисали као ‘центар вехабија’. Тада смо требали да будемо центар просперитета и туризма“, навео је Шабовић.

Он је додао да нам „неке ‘вехабије’ продадоше и сумњиво приватизоваше хотел ‘Плавско језеро’, да нас ‘вехабије’ свакодневно расељавају и шаљу по азилима“.

„Те ‘вехабије’, које се 20 година баве њима карактеристичним ‘вехабизмом’ и које само пред изборе у скупим возилима сврате да одрже ‘дерсове’ у Плаву, имају моралног капацитета да Плав, који су пљачкали, на крају окарактеришу као центар вехабизма. Вјероватно да би се бацила прашина у очи широј јавности избјегавају се ове теме које су од круцијалног значаја, а неке можда и интересантно штиво за тужилаштво и правосудне органе, тако да што они више буду говорили о измишљеним центрима, ми ћемо гласније говорити о истинитим проблемима који су посљедица несавјесног вршења власти ДПС-а“, додао је Шабовић.

Он је иронично истакао да је, према званичним подацима плавске чаршије, „центар вехабија у Подгорици, и то баш у Влади Црне Горе“.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here