Насловна Насловна Шабовић: Или оставке Брајовића и Лазовића или пад Владе Црне Горе

Шабовић: Или оставке Брајовића и Лазовића или пад Владе Црне Горе

0
ПОДИЈЕЛИ

vujica lazovic ivan brajovic

Посланик Социјалдемократске партије Џавид Шабовић најавио је да ће та партија наредне седмице званично затражити да јој се врате министарска мјеста у Влади Црне Горе која сада покривају бивши функционери СДП-а Вујица Лазовић и Иван Брајовић.

Шабовић је у изјави за Телевизију Вијести казао да СДП не би требало да остане у Влади уколико тај захтјев не буде испуњен, наводећи да би то значило да премијер Мило Ђукановић не поштује коалициони споразум из 2012. године.

Размишљање наше је и право да тражимо да нам се врати оно што је наше. Сви су министарски мандати припали СДП-у, не постоји ваљда независни клуб министара, као што у Скупштини постоји посланика”, казао је Шабовић, наводећи да треба отворити питање повјерења Влади уколико министри не буду смијењени.

У свим државама то је, нормално, корак који слиједи. Претпостављам да је ДПС са овим одуговлачењем, успио да нађе неког ко не би подржао наш захтјев за гласање о неповјерењу, јер у црногорском парламанту је као на Гинташ пијаци – ко даје више”, казао је он.

Предсједништво СДП-а заказано је за данас у 14 сати, а Главни одбор ће бити одржан сигурно до краја јула.

Наше право је да тражимо да нам се врати оно што је наше. Уколико Ђукановић одбије захтјев СДП нема шта да тражи у таквој Влади и коалицији, и тада требало покренути питање повјерења Влади“,  истакао је Шабовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here