Насловна Политика Шабовић: Ђукановић као Чаушеску

Шабовић: Ђукановић као Чаушеску

1
ПОДИЈЕЛИ

Коалиција СДП-а и Позитивне је прошле године на локалним изборима у Подгорици освојила преко 9.000 гласова, а прије тога смо ми сами на локалним изборима освојили више од 8.000 гласова. Не знам како то они рачунају. Није ваљда ДПС купио све у овој држави. Није ваљда да нема никога да је остао честит. ДПС још није одштампао новчаницу која може да купи свакога.“, рекао је Шабовић за Портал Аналитика.dzavid sabovic 04

Он је истакао да су избори једино мјерило које може да покаже праву снагу СДП-а, а да је све друго нагађање. Коментаришући раст подршке ДПС-а у Подгорици, Шабовић је казао да је и некадашњи предсједник Румуније Николае Чаушеску прије пада такође имао велику подршку.

„Не желећи да будем као они, па да прогнозирам онако како мени одговара, ипак ћу сачекати изборе. Ово није први пут да нас неко прерано отписује. Подсјетио бих вас да је Чаушеску мјесец дана прије пада имао пуну салу присталица на једном скупу, гдје су му сви аплаудирали и узвикивали његово име. Свака сличност није случајна, рекао би пјесник. Надам се да ће први наредни избори овом нашем Чаушескуу бити крај. Ако не буду крај, онда ће то бити крај државе“, поручио је Шабовић.

Подсјећамо, према истраживању ДАМАР-а, подршка ДПС-у у Подгорици порасла је у јулу на 45,7 одсто, што је 2,1 одсто више него у априлу. Демос је најјачи опозициони субјект у Подгорици са 14,4 одсто подршке. Слиједи Демократски фронт са 10 одсто, па Бечићеве Демократе са 9,5 одсто. Грађански покрет УРА подржава 4,7 одсто грађана, а СНП биљежи благи пораст подршке са 3,9 на 4,1 одсто. Више од три одсто, колико је потребно да пређе изборни цензус, има Позитивна са 3,1 одсто. Испод цензуса у овом тренутку је СДП са подршком од 2,9 одсто грађана, а који је у априлу, прије раскола, имао 3,4 одсто. Значајан пад рејтинга биљежи и Бошњачка странка која сада има 0,7 одсто. И подршка за ЛП се преполовила, па сада умјесто један имају 0,5 одсто подршке.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here