Насловна Политика СА: Судар трамваја, 50 повређено

СА: Судар трамваја, 50 повређено

0
ПОДИЈЕЛИ

sarajevo

У Сарајеву код Техничке школе су се сударила два трамваја. Повређено је око 50 особа, међу којима су и жене које су возиле трамваје, преноси Кликс.ба.

Повређени су превезени у Општу болницу и на Клинички центар Универзитета у Сарајеву.

Судар се догодио око 14 часова на скретању код Техничке школе. Сударили су се трамвај број 3 који је ишао са Баршчаршије према Илиџи, и трамвај број 6 који се кретао из правца Илиџе. На место несреће је стигло више екипа хитне помоћи и МУП-а КС.

Путницима је брзо указана прва помоћ, а повређени су великом брзином превезени у Општу болницу „Прим. др Абдулах Накаш“ у Сарајеву, као и у Клинички центар Универзитета у Сарајеву.

Како преноси Кликс.ба, према изјавама сведока, трамваји су били пуни путника, а судар је изазвао панику међу грађанима.

Неки од повређених путника су превезени у Општу болницу „Прим. др Абдулах Накаш“, где им је указана лекарска помоћ.

„Примили смо 22 особе, међу којима и једно дете. Сви су лакше повређени, а једно дете је због повреда главе превезено у Клинички центар Универзитета у Сарајеву. Сви наши љекари су мобилизовани и помажу пацијентима“, изјавила је за портал Клиx.ба Јасна Дучић из Опште болнице.

Већи број путника је превезен на КЦУС.

„У КЦУС је примљено 28 путника, којима су констатоване повреде у виду фрактура, контузија, посекотина и удараца. Нико није животно угрожен“, изјавила је портпаролка Клиничког центра Селма Мулић.

Међу повређенима су и две жене које су возиле трамваје.

„Дневни Аваз“ је објавио да је судар проузроковала аутоматска скретница и да је то трећи пут у последње три године да та скретница изазива саобраћајне проблеме.

Лист наводи да су предњи делови трамваја смркскани од силине удара. Оба трамваја била су пуна путника, који су попадали на под. Они који су могли да се крећу панично су напуштали возила, а повређене су извлачили пролазници и други учесници у саобраћају.

Увиђај је у току и узрок удеса биће накнадно утврђен, а тренутно полиција регулише саобраћај у том делу града, који је био блокиран.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here