Насловна Политика Русофил у души, али поса’ је поса’: И даље волим Русе, али...

Русофил у души, али поса’ је поса’: И даље волим Русе, али бирам НАТО

20
ПОДИЈЕЛИ

Лидер грађанске листе Избор, носилац ордена Светог Саве Душан Радовић Крушо остао доследан у својим спољнополитичким назорима, тврдећи да је НАТО земља избор за школовање његове дјеце, и „најбољи систем који постоји на свијету у ЕУ“

„Ако узмете све моје изјаве у посљедње двије до три године, ја исто говорим. Ја Русе волим, а зашто их волим, не знам ни сам. Али, изабрао сам НАТО земљу да у њој моја дјеца уче и школују се рекао је за радио Јадран Душан Радовић Крушо.

И мислим да је најбољи систем који постоји на свијету у ЕУ. Најбољи!

Русија ми је блиска, много их волим. Што их волим, не знам, али нису они за нас, нити ми за њих. То причам стално. Шта је ту спорно?! – одговорио је питањем Крушо.

srđan milić - dušan radović krušo

Русофил у души, али поса’ је поса’

„Они који ме знају знају да сам русофил и да волим Русију исто колико и Црну Гору, можда само мало мање. У Русији сам присутан 15 година и када сад причам са мојим пријатељима они се жале – како сте увели санкције, а ја сам им рекао – и шта се десило од тога што смо вам увели санкције – ништа, јер све што Црна Гора уради не може помоћи Русији ни у ком случају, нити може одмоћи Русији ни у ком случају, а себи Црна Гора може да нанесе велику штету. Е са тога аспекта ја гледам улазак у НАТО“ , говорио је раније Крушо.

Иако не подноси НАТО, Крушо је ипак категорију мржње према том војном савезу, коју је дуго времена заступао, повезао са побољшањем стандарда у Црној Гори, а емотивну везаност за Русију са њеним лошим системом у држави.

„Емотивно НАТО не подносим, али овој земљи и овом народу је потребна стабилност мир и просперитет, а то нам нуди само НАТО, без обзира што велики број људи воли Русе. Русија је далеко од нас, пар хиљада километара и систем у Западном свијету је много бољи него у Русији, ја сам томе свједок и кад бих рекао нешто другачије био бих лицемјер, јер моја фамилија живи у Риму и то су предности које ми морамо да добијемо и у Црној Гори.

kruso_orden_sv_save1

Уз то, Црној Гори су потребне инвестиције, а инвестиција из Русије више неће бити, већ само из Западног и Арапског свијета, а они, ако немају НАТО као сигурност, они неће ни доћи, а Црна Гора без инвестиција биће у озбиљном проблему и свака друга прича је илузија или је авантуризам. Црна Гора је изабрала пут, један једини реалан и могући пут, а то је Европа и европска интеграција’’, закључио је Крушо.

Конвертит Крушо

Након што је конвертит Крушо са орденом Светог Саве првог реда, супроставио своје ставове и св Сави и св. Петру Цетињском за очекивати је да врати орден ономе који му га је уручио. Тако би конвертит Крушо заиста био доследан, ако не, онда оставља простор да се посумња како га на овакве изјаве тјерају нагомилани дугови.

 

 

ПОДИЈЕЛИ

20 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Ова аветиња Крушо благе везе нема да су највећи научници који су остварили велике изуме учили школе у Русији или руском школству блиским системима, који су касније ради материјалне добити за остварење својих изума отишли на запад… Док су из западних школа углавном излазили људи који су крађом, окупацијама и колонијализмом остварили неки свој его…

  • 0
   0

   Anonimni, razmišljaj malo i u drugom pravcu, čovjek nije odlikovao samoga sebe, ali izgleda nije ni važno. Hrabrosti da to vidimo i kažemo ne nalazimo. Zašto i kome da vrati odlikovanje? Što misliš zašto ga je dobio? Dokle ćemo se ponositi nepismenošću ! Toliki lajkovi za nepismenost i licemjerje.

 1. 0
  0

  Ti si samo za svoju guzicu poltronu da ima popova zabranili bi ti ulaz u crkve a kad se organizuju novi izbori i formira nova vlast u herceg novi treba ispitat tvoje upravljanje i da te posaljemo u ruski spuz da imas kad da dajes izjave guzicare lop..ski

 2. 0
  0

  Rođen sam nešto nakon ponoći, 28. 01. dakle dan nakon što se obilježava Sv. Savu… Oduvjek sam imao neki specijalni odnos prema svetitelj, i recimo rado pjevao onu školsku himnu, koja u krušovom Montenegru više nije školska himna – neka je proklet i on i ta škola ). Sramota me što ovaj „čovjek“ nosi taj orden. Neka mu ga oduzmu – jer ga taj neće vratiti.

 3. 0
  0

  Onaj koji je Krusa predlozio za taj orden taj sada treba i da predlozi oduzimanje ordena,
  orden je dodjeljen Krusu za neka ,,Djela,,
  orden treba sada oduzeti zbog ,,Nedjela,,

 4. 0
  0

  kad se skitac pocne bavit drzavnim poslovima tada imas drzavu koja se zove Montenegor.Nijesu Rusi za nas ,tacno za tebe je nsto drugo zasto ti ne trbaju cvikere na rasklapljanje.
  Je li stvarno ovo narod moze da bira,on je prisutan u Rusiji,jaoj kao ga je njima,mozad stvarno onaj Komlen ima pravo pa kaze da su ga pratili,nevjeruju ljudi koje budale sve tamo navracu!Zato Kruso mora da si i ti naoruzan NOKIJOM,da ko ne cuje tvoje mudre rijeci.
  A sto se Crkve tice nije on sam ,svako ko skine kapu i ne pusi uzima sebi za pravo da resava Vaseljenske probleme.prvo si trebao staviti kosulju u pantalone kad si vec stao ispred EPISKOPA,cin vjencanja u crkvi nije ribarsko vece!

 5. 0
  0

  Kruso, covjek posjeduje i duhovne i materijalne vrijednosti. Mi smo sa Rusijom duhovno povezani, a i slobodu smo dobijali samo kad je Rusija bila snazna. Ljubav je najveca duhovna kategorija! Ona se ne objasnjava! Samo se dozivljava! Ne znam zasto si onda dobio orden Svetog Save. Ako sumnjas u svoju ljubav vrati orden. Bice svima olaksanje. Ljubav se ne namece i nadam se da ti je niko nije nametao. Vise mi licis na nekog “ pragmaticnog “ Montenegrina ili DPS-ovca! Na tebi je potez!

 6. 0
  0

  To je jedan najobicni izdajnik,a gori je ovaj sto ga je odlikovao.Kriso je alkoholicar i prodana dusa.Valjali su mu Rusi dok su mu davali pare da drzi kafanu,,Ruski klib,,.Kad su vidjeli sa kim je u kolu ,oteli su mu to i od tad voli Amerikance.Kakav je to Srbin koji kaze za alijansu koja je pobila tolike Srbe da je savrsena?Boze sacuvaj i sabrani.

 7. 0
  0

  Русију воли али не зна зашто.Ти си будала знамо зашто.
  Посла си дјецу у Рим , тамо их и удоми ка и краљ Никола , сви знамо зашто.
  Русија је далеко за отпаднике , за нас који је волимо и знамо зашто , је близу , на срцу
  Покатолочи се јавно то би било поштеније

 8. 0
  0

  E, ovo je tipicna olos, koja viri iz debelog crijeva udbi i dps ustasama. Ovo je taktika „bankara“, sa kojom zbunjuju i na okupu drze kolebljivce-pravoslavce u svojim redovima. Ovo ce sada redom da ponavljaju ustase Vujanovici, Micunovici, Djukanovici, Brajovici, Markovici…

 9. 0
  0

  Nebitni čovjek, Kruško!
  Nakišjelo je to, nije za upotrebu.
  I ništa ne treba da vrće, orden Sv. Save ionako ne prijanja za nesoje!
  U njegovom slučaju, samo u njegovom i njemu sličnih, to je običan komad gvožđa.

 10. 0
  0

  Да није овакве издајничке, профитерске фукаре и кукавица не би мафија оволико владала.
  За унижење и каљање ордена Светог Саве одговоран је искључиво епископ Григорије!
  Аферим и херцегновљанима на избору. Баш су погодили…!

 11. 0
  0

  A ko je ova kalastura na sliku..zna li ko da reche jer mu to zena katolkinja, Talianka?

  Sve se pitam ko je odjekar koga „konvertova’ I za koliku zelenije sholdi ? ! 🙂

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here