Насловна Друштво Руско застрашујуће офанзивно оружје јури 2.000 на сат и носи 200 тона!

Руско застрашујуће офанзивно оружје јури 2.000 на сат и носи 200 тона!

0
ПОДИЈЕЛИ

ПАК ТА програм предвиђа изградњу 80 нових транспортних авиона до 2024. године.

pak-ta-ruski-vojni-avion

Руска војска планира да направи флоту тешких транспортних авиона који ће моћи да пребаце стратешку јединицу од 400 „армата“ тенкова са муницијом у сваки кутак планете. И све то при надзвучним брзинама, што ће омогућити Русији да војно реагује било где у свету.

Спецификације новог дизајна који је представљен у Војноиндустријској комисији у Москви показују транспортну летелицу, названу ПАК ТА, која ће летети надзвучним брзинама до 2.000 километара на сат.

Моћи ће да носи чак 200 тона терета, а мораће да има домет од најмање 7.000 километара. ПАК ТА програм предвиђа изградњу 80 нових транспортних авиона до 2024. године. Уколико се замисао обистини, то ће значити да ће Руска централна команда моћи да распореди оклопну армију било где на планети“, наводи Еxперт Онлине, цитирајући војни извор који је присуствовао представљању.

Главна замисао је да флота ПАК ТА у сваком тренутку може, где год затреба, да пренесе велики број „армата“ тенкова, као и других војних оруђа, попут самоходних артиљерија, ракетних ПВО система, тактичких и вишецевних ракетних бацача.

ПАК ТА ће бити високоаутоматизован и имаће могућност достављања терета из ваздуха.
Према нацрту, флота од неколико десетина ПАК ТА моћи ће да понесе 400 „армата“ тенкова или око 900 лаких оклопних возила.
„Са развојем мреже војних база на Блиском истоку, Латинској Америци и југоисточној Азији, које ће бити завршене до 2024. године, очигледно је да се Русија спрема за потпуну војну конфронтацију на транскониненталном нивоу“, наводи Еxперт Онлине, преноси Раша тудеј.

Извор који је присуствовао састанку рекао је да је био шокиран захтевима војске. Према његовим речима, пројекат ПАК ТА је већ неколико година у развоју, а планира се да замени постојеће транспортне авионе.
„Први пут имамо циљ прављење оперативних капацитета како би пренели целу војну групацију на било које жељено место на планети. То значи да транспорт оружаних снага величине оних које су НАТО и САД имали у Ираку на било који континент за само неколико сати“, истакао је извор.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here