Насловна Мозаик Руским атлетичарима забрањено учешће на Олимпијским играма

Руским атлетичарима забрањено учешће на Олимпијским играма

0
ПОДИЈЕЛИ

Руски атлетичари неће моћи да учествују на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру под заставом своје земље, следи из одлуке Савета Међународне асоцијације атлетских федерација (ИААФ) који није обновио чланство Руске атлетске федерације.

ИАФФ није одустао од удаљавања руских атлетичара уочи Рија 2016. јер нису поштовани критеријуми обнављања чланства“, саопштио је на својој страници на Твитеру новинар „Гардијана“ Овен Гибсон.

Заседање Савета ИААФ-а одржано је у Бечу. Русију је на њему представљао Михаил Бутов.

Комисија Светске антидопинг агенције у новембру 2015. године оптужила је Русију за нарушавање антидопинг правила и препоручила Међународној асоцијацији атлетских федерација да удаљи руске атлетичаре с такмичења која се одржавају под њеним окриљем, укључујући Олимпијске игре.

Као услов за обнављање чланства Руске атлетске федерације наведен је низ критеријума.

Привремени координациони комитет Олимпијског комитета Русије за питање делатности федерације предводи Генадиј Алешин.

Током протеклих неколико месеци, руски спортски функционери предузели су низ корака у сусрет захтевима међународних органа. Специјално образована радна група пратила је ток рада Руске атлетске федерације.

Два дана пре доношења одлуке Светска антидопинг агенција објавила је нови извештај, у којем је саопштила да није успела да обави низ допинг тестова руских атлетичара јер стручњаци нису пуштени у затворене војне градове у којима су живели спортисти. У извештају је наведен и низ других неправилности.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here