Насловна Политика Руски патријарх: Недопустиви и тероризам и богохуљење

Руски патријарх: Недопустиви и тероризам и богохуљење

0
ПОДИЈЕЛИ

kiril_patrijarh-moskovski_bozic-2012-resized

Говорећи „не“ тероризму и насиљу, потребно је рећи „не“ и „необјашњивој тежњи одређене групе људи за изругивањем над осјећањима вјерника, изјавио је данас патријарх московски и цијеле Русије Кирил.

То је прва реакција патријарха Руске православне цркве на недавне догађаје у Француској, истиче РИА Новости.

Кирил је послије литургије у Храму Христа Спаситеља у Москви рекао да је приказ пророка Мухамеда „дечја карикатура“ у односу на то како се француски сатирични магазин „Шарли ебдо“ изругивао осјећањима хришћана, пренијели су руски медији.

Изражавајући жаљење због погибије људи у Француској, поглавар РПЦ је додао да је немогуће „истовремено не осјећати бол због патњи на другим мјестима, гдје умире много више потпуно невиних људи“, и да „у првом реду мисли на Донбас, Доњецк и Луганск„, пренијела је агенција РИА Новости.

Патријарх Кирил је, такође, рекао да је у савременом свијету „истина преплетена лажима“ и да се „понекад веома поштене и прикладне пароле користе за оправдавање зла“.

Говорећи о западним медијима који објављују увредљиве карикатуре, поглавар РПЦ је захвалио богу што руски народ није подлегао опасним идејама различите врсте – да је „у име слободе избора могуће чинити сваки безобразлук„.

Не – слобода се завршава тамо гдје почиње људски безобразлук, гдје почиње вулгарност, разврат, рушење људских моралних норми„, рекао је Кирил.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here