Насловна Политика Руски МСП: УНМИК игра кључну стабилизујућу улогу на Косову

Руски МСП: УНМИК игра кључну стабилизујућу улогу на Косову

0
ПОДИЈЕЛИ

Заменик руског министра спољних послова Генадиј Гатилов састао се данас са специјалним изаслаником УН за Косово Захиром Танином и том приликом поручио да УНМИК игра кључну стабилизујућу улогу у тој покрајини, саопштило је данас Министарство спољних послова Русије.

„Током разговора, стране су размениле мишљења о широком низу тема везаних за решавање косовског питања, укључујући тренутну ситуацију у покрајини, положај косовских Срба, проблеме у примени споразума између Београда и Приштине и модалитете функционисања УНМИК-а“, наводи се у саопштењу, преноси ТАС С.

Руска страна је, истиче Министарство, потврдила важност строгог придржавања одредби Резолуције 1244 Савета безбедности УН и нагласила да та резолуција остаје у пуној мери правоснажна и обавезна међународна правна основа за решавање косовског питања.

„Имајући у виду кључну улогу УНМИК-а у стабилизовању ситуације у покрајини, речено је да финансирање и особље те мисије не би требало смањивати. Косовски Албанци би требало да испуњавају све обавезе које су преузели у оквиру споразума са Србима“, закључило је Министарство спољних послова Русије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here