Насловна Мозаик Руски ловци ће летети у пет димензија

Руски ловци ће летети у пет димензија

0
ПОДИЈЕЛИ

Руски ловци пете генерације контролисаће не само свој положај у простору и вријеме лета, већ и пратити електромагнетно поље, што ће учинити авион додатно заштићеним, пише лист „Известија“, а преноси „Спутњик“.

Због тога ће ловци бити непримјетни за радаре, локаторима ће моћи да открију циљеве и наводиће на њих ракете и прецизне бомбе. На руским летјелицама ће бити инсталирани системи за радиоелектронску борбу који ће их додатно штитити.

„Концепција пет димензија“ се већ користи приликом пројектовања унутрашње опреме руских ловаца пете генерације.

Прије сваког полетања за ловца се спрема специјални програм летјења, који садржи обавештајне податке и информације о стању авиона и његовом наоружању, наглашава лист.

„Када долети до циља, ловац ће бити заштићен од противничког радиолокационог система. Непријатељским авионима и системима ПВО биће прављене сметње. Иза формираног штита може се скенирати простор у трагању за циљевима и наводити оружје на њих“, наводи се у материјалу.

Авион Т-50 конструисао је руски произвођач ваздухоплова „Сухој“ у склопу ПАК ФА, пете генерације програма ловаца Ваздухопловних снага Русије. То је једносједни вишенамјенски борбени млазњак са два мотора, који је конструисан за надмоћност у ваздуху и нападачку улогу и опремљен је напредним авионским системом и активним фазним радаром.

Прва серија од 12 авиона „Сухој“ Т-50 биће испоручена Министарству одбране Русије већ 2019. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here