Насловна Мозаик Руски космонаути изашли у отворени космос (ВИДЕО)

Руски космонаути изашли у отворени космос (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Руски космонаути Фјодор Јурчихин и Сергеј Рјазански први пут, након годину и по дана, изашли су у отворени космос, саопштено је из Центра за управљање летовима, преноси „Восток“.

Претходни пут из руског дијела Међународне космичке станице у космос су 3. фебруара 2016. године изашли Јуриј Лаленченко и Сергеј Волков.

Излазак је трајао више од шест сати и завршио се око 23 часа по средњоевропском времену. За то вријеме космонаути су пустили у орбиту пет наносателита: „ТС530-Зеркало“, који ће предвиђати кретање Међународне космичке станице, два сателита „Тањуша“, који ће честитати Земљанима 60. годишњицу лансирања првог вјештачког сателита, „Томск-ТПУ-120“, који ће предати поруку Томског политехничког универзитета на 11 језика, и уређај „ТНС-О“ број два, на којем је обрађена руска платформа за мале сателите.

Јурчихин и Рјазански су припремили и мали истражни модул (МИМ-2) „Поиск“ за даље кретање у отвореном космосу и извели неколико експеримената, међу којима је и анализа штетних испарења мотора за оријентацију.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Па зашто се не окреће земља?У овоме су сви заједно.Лажу да је земља лопта и да могу у свемир.Слободно се може рећи да свемир не постији.Земља је равна и под куполом је и нико никад је није нити ће је напустити.Све је то лаж,друге галаксије,друге планете и цивилизације!Закривљење никад нико није видио осим кроз њихове камере рибље око.Неко се пита зашти би лагали ?Па да би нас удаљили од Бога,настали смо случајно велики прасак итд.Исто као и оно да смо настали од мајмуна.Спрдају се са нама а све по налогу сотоне!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here