Насловна Друштво Руски Дело жели да купи Симпо

Руски Дело жели да купи Симпо

0
ПОДИЈЕЛИ

ZGRADA SALONA NAMEŠTAJA SIMPO

Оснивач и власник руске групе компанија „Дело“ из Москве Сергеј Николајевич Шишкарјов заинтересован је да купи државни пакет акција компаније Симпо.

Са Николајевичем и његовим сарадницима данас се састао први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, и том приликом ова компанија, једна од водећих у Русији, изразила је интерес и спремност да купи државни пакет акција „Симпо“ ад, наводи се у саопштењу из Вучићевог кабинета.

На састанку у Влади Републике Србије, који је наставак раније започетих разговора у Кабинету првог потпредседника Владе, компанија „Дело“ изразила је интерес да, након куповине државног пакета акција, унапреди пословање „Симпа“ повећањем приозводње и продајом, нарочито на тржишту Руске Федерације. Руски партнер изразио је и спремност да путем докапитализације инвестира у побољшање и унапређење технологије, повећање капацитета и очување свих радних места у „Симпу“.

Први потпредседник Владе Републике Србије Александар Вучић подржао је предлоге представника групе компанија „Дело“ везане за приватизацију „Симпа“. Он је нагласио значај очувања постојећих и отварања нових радних места, као и развоја „Симпа“.

Сви учесници састанка сагласили су се да се у циљу подршке реализацији овог договора максимално брзо, транспарентно и у складу са релевантним законима убрзају сви поступци надлежних државних органа у поступку конверзије пореских обавеза „Симпа“ у власништво државе. Такође, постигнута је сагласност да се до окончања процеса продаје државног пакета акција, обезбеде потребни услови да „Симпо“ настави несметан процес производње и реализацију свих уговорених, а нарочито извозних послова.

У наставку активности представници компаније „Дело“ боравиће у Врању и обићи све фабрике и погоне у саставу „Симпа“, наводи се на крају саопштења.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here