Насловна Политика Руски амбасадор у БиХ: Срби нису искључиви кривци

Руски амбасадор у БиХ: Срби нису искључиви кривци

0
ПОДИЈЕЛИ

Амбасадор Русије у Босни и Херцеговини Петар Иванцов оценио је да је предложена британска резолуција о Сребреници била политички мотивисана, с намером да се искључивим кривцима за све догађаје током протеклог рата у БиХ прогласе Срби, што не одговара стварности.

petar ivancev

Иванцов је додао да је нацрт британске резолуције, који је предложен Савету безбедности Уједињених нација и који није усвојен због руског вета, био неизбалансиран и да би негативно утицао на процес нормализације односа у БиХ.

Он је нагласио да се Русија континуирано залаже за регулисање ситуације у БиХ ослањајући се на Дејтонски споразум.

Том резолуцијом је из ужасних злочина тог доба издвајан само један, а низ других су прећуткивани, укључујући оне против Срба„, каже Иванцов за „Прес“ из Републике Српске.

Русија се залаже за избалансиран приступ, који подразумева позив за истраживање свих ратних злочина против човечности који су почињени против свих етничких група, а криви морају да сносе казну, навео је он.

У томе је био смисао нашег нацрта резолуције, који је био усмерен на превазилажење дубоке поделе, која је последица трагичних догађаја од 1992. до 1995. године у БиХ. Српски лидери у БиХ, као и руководство Србије, схватили су резултате седнице СБ УН као могућност да се да подстицај процесу помирења у земљи и региону„, навео је Иванцов.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here