Насловна Политика Руска војска вјежба на три локације

Руска војска вјежба на три локације

0
ПОДИЈЕЛИ

У току су војне вјежбе руских снага у Калињинграду, на далеком истоку Русије и у Чеченији, саопштили су руски званичници. Здружене ракетне снаге из Балтичке флоте почеле су вјежбу у руској енклави Калињинград, саопштила је прес служба Западног војног региона при министарству одбране.

Ukraine

Јединице ће спровести низ комплексних вјежби, без коришћења бојеве муниције, наводи се у саопштењу.

Вежбе у Калињинграду трајаће до краја марта, пренио је Међународни сервис вијести Спутњик.

Више од 2.500 припадника артиљерије тренутно учествује у великој војној вјежби на далеком истоку Русије, саопштила је прес служба Источне војне области.

У склопу вјежбе биће пуцано на изоловане и групне мете из артиљеријског оружја „гвоздика“, „акатсија“ и „гиатсинт“, вишеструких ракетних нацача „град“ и „ураган“, антитенковских ракетних система „штурм“ и „конкурс“ и минобацачких система „сани“.

Командант ракетних и артиљеријских снага Пете армије Источне војне области Сергеј Ивантеј изјавио је да ће у вежбама бити коришћена бојева муниција.

Моторизована прешадијска бригада смјештена у Чеченији почела је вјежбе ослобађања града које су заузеле илегалне војне формације уз помоћ дронова и подршке из ваздуха.

У вјежбама ће учествовати 700 војника и око 100 комада војне опреме, укључујући модернизоване тенкове „Т-72“, хеликоптере „Ми-28“ и беспилотне летјелице.

Вјежбе на полигону Серноводски на руској територији Ставропољ трајаће до 6. марта.

Руско министарство одбране је раније саопштило да војска годишње изводи око 3.500 војних вјежби.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here