Насловна Друштво Руска подморница у британским водама, НАТО не може да је пронађе

Руска подморница у британским водама, НАТО не може да је пронађе

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство одбране Велике Британије замолило је Сједињене Државе за помоћ у потрази за руском подморницом, која наводно плови близу обале Шкотске.

ruska-podmornica

Два америчка носача авиона уочена су како патролирају северним Атлантиком, близу обале Шкотске, преноси Дејли мејл. Експерти сматрају да последња у низу молби за помоћ поново отвара горуће питање способности Велике Британије да се одбрани од спољних претњи, нарочито у виду нуклеарних подморница.

Ангус Робертсон, портпарол Шкотске националне партије, смарта да је овај потез Велике Британије “мољакање савезника за помоћ.”

– Након што је одбрамбени авион “Нимрод” повучен из употребе, Министарство одбране се нашло у ситуацији “шта сад?”, па је прибегло вучењу Американаца за рукав, како би се осигурали од руске подморнице која наводно кружи у британским водама – каже Робертсон.

Британска морнарица тврди да је уочен перископ у њиховим водама, и то на месту где подморнице Краљевске морнарице обично израњају, и указују командном торњу да су у близини. Међутим, перископ је брзо нестао из вида, а Британци сумњају да је реч о руској нуклеарној подморници која прати један од њихова четири разарача из класе “Вангард.”

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here