Насловна Политика Руска морнарица добија брод за праћење америчког система ПРО

Руска морнарица добија брод за праћење америчког система ПРО

0
ПОДИЈЕЛИ

Шпијунски брод пројекта 18280, намењен за праћење елемената система противракетне одбране постаће део војне флоте на Дан Ратне морнарице, 26. јула, рекао је начелник прес-службе Балтичке флоте Владимир Матвејев.

mornarica

Током извођења војно-поморске параде у Балтијску на најновијем броду за комуникације, изграђеном за потребе Ратног ваздухопловства, у свечаној атмосфери подигнута је Андрејевска застава. Од тада је „Јуриј Иванов“ био укључен у борбени састав Ратног ваздухопловства Русије, а наставиће службу у Северној флоти„, рекао је Матвејев.

Он је додао да ће „Јуриј Иванов“ ускоро заузети место у парадном строју бродова који је формиран на излазу из Калињинградског морског канала у Балтијску.

Бродови су намењени за обезбеђивање комуникације и контролу поморских снага, вођење радио-електронске борбе, радијско и радио-техничко извиђање, као и шпијунирање компонената америчког система ПРО и противваздушног ракетног система.

„Јуриј Иванов“ је главни брод пројекта 18280, изграђен на „Северном бродоградилишту“ 27. децембра 2004. године и спуштеног у воду 30. септембра 2013. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here