Насловна Насловна Руска Дума апеловала на европске парламентарце: Подржите захтјеве ДФ-а

Руска Дума апеловала на европске парламентарце: Подржите захтјеве ДФ-а

6
ПОДИЈЕЛИ

Посланици руске Државне думе апеловали су јуче на парламентарце свих држава-чланица НАТО алијансе да подрже захтјеве најкрупнијих опозиционих снага Црне Горе усмјерене на одржавање општенародног референдума, и да оставе грађанима те земље да слободно изаберу своју будућност. Они су подржали идеју о формирању Балканског савеза неутралних држава, стварању „Балканског ванблоковског савеза“ уз учешће Србије, Црне Горе, Македоније и Босне и Херцеговине.

„Посланици Државне думе су озбиљно забринути због политике увлачења Црне Горе у НАТО, што уноси раскол у црногорско друштво и ствара висок степен социјално-политичке напетости у тој земљи наводи се у обраћању руске Думе парламентарцима Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине и Македоније, као и парламентима држава чланица НАТО -а и ОЕБС-а“, преноси данашња Побједа дио њиховог излагања.

Ruska Duma

Они су подржали напоре ДФ-а који траже да се питање учлањења Црне Горе у НАТО одлучи на референдуму и апеловали на парламентарце да учине исто. Подсјетимо да су Демократски фронт и дио независних посланика упутили су писмо посланицима парламената држава-чланица НАТО-а да не гласају за ратификацију Споразума о приступању Црне Горе НАТО-у. Из ДФ-а су у писму које је упућено сваком члану парламента нагласили да Црна Гора у овом тренутку није спремна да одлучује о тако важном питању као што је то чланство у НАТО и да би се ово питање морало рјешавати на референдуму у амтосфери макар минималног повјерења између супростављених опција у вези легитимитета власти.

Нацрт обраћања, које је предложио Комитет за међународна питања, јуче је Дума усвојила на пленарној сједници.

„У циљу спречавања даљег развоја најнеповољнијег сценарија у Црној Гори посланици Државне думе се обраћају са свесрдним апелом парламентарцима држава чланица НАТО-а да постану свјесни посљедица по европску безбједност у случају ратификације Протокола о приступању Црне Горе НАТО у и да подрже захтјеве најкрупнијих опозиционих снага Црне Горе усмјерене на одржавање општенародног референдума, остављајући грађанима те земље да слободно изаберу своју будућност“, наводи се у тексту обраћања, у који је Побједа имала увид.

DF-protest 23.12-06

Руска дума је подржала идеју о формирању Балканског савеза неутралних држава, за коју се у Црној Гори залаже Демократски фронт.

„Посланици Државне думе поздрављају иницијативу балканских политичара о стварању „Балканског ванблоковског савеза“ уз учешће Србије, Црне Горе, Македоније и Босне и Херцеговине као неутралних суверених држава са циљем да он постане темељ архитектуре регионалне безбједност“, нагласили су у руском парламенту.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Odlično, podržali su i neutralost Crne Gore! Dako krene na bolje. dobra vijest, posebno danas, kada nam stižu razni iz Al-kaide, policija tuče građane a ne umije pronaći ćelije koje vrbuju omladinu da se bori po Siriji.

 2. 0
  0

  Bilo bi bolje da nisu se javljali jer s obzirom kome su se obračali ovo su plus poeni za Mila i DPS a na štetu građana CG.Evropski parlament će postupiti samo kontra Ruskih predloga što znači crno nam se piše .

 3. 0
  0

  „Посланици Државне думе поздрављају иницијативу балканских политичара о стварању „Балканског ванблоковског савеза“…“

  Kojih politicara? Osim marginalaca, ovu ideju ne shvata ozbiljno nijedna relevantna politicka snaga, cak ni u Srbiji. Doduse, ni ruske parlamentarce, koji su paravan u Putinovoj simulaciji visestranacja i demokratije, niko ne shvata ozbiljno, cak ni oni sami, no ajde, o necemu se mora pisat i spinovat.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here