Насловна Друштво Руска Црноморска флота добија модернизоване ловце и јуришне хеликоптере

Руска Црноморска флота добија модернизоване ловце и јуришне хеликоптере

0
ПОДИЈЕЛИ

Ваздухопловне јединице Црноморске флоте Русије, Противаздушне одбране и Морнаричке авијације су добиле десет нових и модернизованих авиона и хеликоптера, известила је прес служба Јужне војне области Русије.

suhoj-34

Међу новом војном опремом су и ловци Сухој Су-34 (НАТО их зове „Фулбек“) са два мотора и два пилотска седишта.

Двосед Су-34 је дизајниран на основу авиона Сухој Су-27 „Фланкер“,  првенствено за тактичку примену против земљаних и поморских циљева.

Модернизован, вишенаменски Су-30М2 ловац је дизајнирани да постигне надмоћ у ваздуху уништавањем беспилотних и летелица са људском посадом, навођеним ракетама средњег и кратког домета ваздух-ваздух, деловањем на површинске и подземне мете свим врстама оружја, пре свега оним прецизним.

Главне карактеристике Су-30М2 укључују модификовани систем контроле оружја са напредном могућношћу уништавања копнених и морских циљева; нови систем екрана кокпита са мултифункционалним дисплејом, побољшане системе навигације и радио комуникације, модерни систем одбране, широк спектар „ваздух-ваздух“ и „ваздух-површина“ оружја, смештених на 12 тачака и  системом пуњења бензином у лету.

Ојачане структуре млазне турбине и стајног трапа осигуравају да авион може да  лети са пуним резервоарима за гориво и максималним борбеним оптерећењем до 38 тона.

Систем за контролу оружја Су-30М2 омогућава откривање, праћење и уништавање ваздушних, подземних и морских мете у свим временским условима, дању и ноћу.

МИЛ-28 (НАТО име „Хејвок“) је противоклопни јуришни хеликоптер који делује данљу ноћи у по свим временским условима.

МИ-8МТПР је хеликоптер за електронски рат, дизајниран да буде у стању да открије и ракетама уништи командно-контролне електорнске системе као и радаре.

Прес служба произвођача је  саопштила да је сва опрема тестирана од стране инжењерско-техничких служби произвођача. Јединице сада одржавају вежбе, да би се побољшала вештина руковања и рада нове борбене опреме.

У блиској будућности ваздухопловним јединицама ове војне области ће бити испоручено преко 50 нових и модернизованих авиона и хеликоптера.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here