Насловна Политика Руска амбасада: Провокације Кристофера Марфија

Руска амбасада: Провокације Кристофера Марфија

0
ПОДИЈЕЛИ

Амбасада Руске Федерације у Црној Гори саопштила је Порталу Аналитика да је изјава америчког сенатор Кристофера Марфија, да је Црна Гора због НАТО-а одбила милијарде долара за руску базу на својој обали, провокација и да је усмјерена на компликацију руско-црногорских односа и дискредитацију руководства двије пријатељске земље.

ambasadaok-preview

Одговарајући на молбу портала да прокоментаришу Марфијеву изјаву, из руске амбасаде у Подгорици су казали да наведене изјаве носе, у најмању руку, провокациони карактер.

“Амбасада је такође обратила пажњу на наведене изјаве америчког сенатора и сматра да оне носе, у најмању руку, провокациони карактер и да су усмјерене на компликацију руско-црногорских односа и дискредитацију руководства двије пријателјске землје. Препоручили бисмо да се за одговоре обратите непосредно аутору тих изјава или онима, који су му дали такву информацију”, стоји у одговору Амбасаде Русије у Црној Гори достављеном Порталу Аналитика.

Подсјећамо, да је амерички сенатор Марфи у понедјељак на панелу „Пут ка евроатлантским интеграцијама: Улога САД-а на Западном Балкану“ изјавио да Црна Гора одбија милијарде долара од Русије за улагање у војну базу на својој обали због НАТО-а.

“За државу која се налази у изузетно стресној финансијској ситуацији, веома је тешко рећи „не“ таквом приједлогу. А Црна Гора јој упорно говори „не“, зато што жели да постане дио НАТО-а. Зато што жели да постане дио Европске уније” – рекао је Марфи.

Он је такође додао да ће Русија наставити да притиска Црну Гору по том питању.

“Црна Гора наставља да одбија улагање Русије, вриједно више милијарди долара, а то је партнер са којим наводно склапа послове. Доноси одлуку која је изузетно тешка и ставља себе у позицију која је на дуге стазе можда и неодржива” – оцијенио је Марфи.

Данас се поводом изјаве америчког сенатор огласио и министар вањских послова и европских интеграција Игор Лукшић, који је казао да Црна Гора и Русија никада нијесу разговарале о градњи војних база на црногорској територији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here