Насловна Насловна Русија задовољна обећањем државног врха Србије да неће у НАТО

Русија задовољна обећањем државног врха Србије да неће у НАТО

0
ПОДИЈЕЛИ

Cepurin-1-mala

Русе „задовољава“ став Србије да не уђе у НАТО и да то ни не намерава, а који је руском министру одбране Сергеју Шојгуу пренео српски државни врх, каже Чепурин.

„Ако ме питате да ли то задовољава Русе – одговор је да. Југославија је готово пола века била неутрална држава. Сматрамо да за Србију нема никаквог смисла да буде чланица НАТО“, рекао је амбасадор Русије Александар Чепурин за НИН.

Чепурин је навео да се део недавне посете Београду министра одбране Русије Сергеја Шојгуа тицао односа Србије и НАТО и да је српски државни врх руским званичницима рекао да Србија не улази у НАТО, нити има такве намере.

Чепурин је навео да ће српски део гасовода Јужни ток бити финансиран из руског кредита, а рефундиран од транзита гаса и профита компаније Јужни ток Србија.

Поводом локалних избора на Косову, Чепурин је навео да је важно да Срби који живе у централној Србији буду солидарни са Србима са Косова и да је потребно је пронаћи прихватљиво решење и за једне и за друге.

„Русија је спремна да стрпљиво и доследно подржава Србију. Али погрешно је размишљати да ће Русија на неки магичан начин сама да реши ово питање“, рекаo је Чепурин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here