Насловна Политика Русија војно појачава јужне границе

Русија војно појачава јужне границе

0
ПОДИЈЕЛИ

Русија ће појачати своје војне снаге Јужном војном округу због војно-политичке ситуације у том региону, казао је генерал армије Сергеј Шојгу на сједници колегијума Министарства одбране Русије, преносе „Новости“.

На ситуацију негативно утиче прије свега стање у југоисточном дијелу Украјине, али и активност међународних терористичких организација и група на Северном Кавказу.

„Лани је повећана бојева моћ јужног војног округа за 10% захваљујући и томе што се повећао број професионалних војника и добијању новог наоружања. Стигла је нова војна техника међу којима је и подморница ‘Стари Оскол’ и фрегата ‘Адмирал Григорович’ наоружани високопрецизним оружјем великог домета,“ истакао је Шојгу.

Он је додао да је на Криму формиран корпус и двије моторизоване дивизије. У јединицама је сада чак 98% професионалних војних лица.

За новог комаданта Јужног војног округа недавно је именован генерал-пуковник Александар Дворников који је прије тога добио звијезду хероја за командовање руском групом јединица у Сирији.

Један од задатака које је поставио Шојгу је повећање безбједности летења руске авијације. Он је истакао да је рат у Сирији показао да је у савременим условима немогуће ратовати без интензивног коришћења авијације, пренијеле су „Новости“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here