Насловна Политика Русија и Украјина договориле повлачење тешког оружја

Русија и Украјина договориле повлачење тешког оружја

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар иностраних послова Њемачке Франк-Валтер Штајнмајер изјавио је синоћ да су се Русија и Украјина сагласиле о процедури повлачења тешког наоружања у источној Украјини.

sv-ukrajina

Агенције преносе да је Штајнмајер рекао да су се његове колеге из Русије и Украјине договориле да оружје буде повучено 15 километара од линије раздвајања дефинисане споразумом који је у септембру прошле године постигнут у Минску.

Њемачки министар је рекао да договор, који је постигнут на разговорима у
Берлину, представља напредак али не и „пробој“ у напорима да се постигне мировни споразум за источну Украјину, гдје мјесецима трају борбе између проруских сепаратиста и украјинске војске.

Министри иностраних послова Њемачке, Француске, Русије и Украјине позвали су на „прекид непријатељстава“ на истоку Украјине у заједнчком саопштењу усвојеном послије њиховог синоћњег састанка у Берлину.

„Министри позивају све стране да прекину непријатељства“ и повуку тешко наоружање до линије утврђене споразумима из Минска из септембра прошле године“, наводи се у саопштењу.

Поводом овог договора америчка амбсадорка у Уједињеним нацијама Саманта Пауер рекла је да је најновији „мировни план“ Русије за Украјину заправо „план окупације“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here