Насловна Политика Русија: Снаге ПВО на Далеком истоку омогућавају да одврате САД од даљих...

Русија: Снаге ПВО на Далеком истоку омогућавају да одврате САД од даљих корака

0
ПОДИЈЕЛИ

На Далеком истоку руски системи противваздушне одбране су доведени у стање повећане борбене готовости због напете ситуације око Сјеверне Кореје, саопштио је члан Савјета Федерације Виктор Озеров, који је раније био на челу Одбора Савјета Федерације за одбрану и безбједност, преноси портал Интермагазин.

„Снаге ПВО и ваздушно-космичких снага у Далекоисточном региону су ојачане. То што се данас дешава у вези са Северном Корејом у нама изазива осјећај забринутости и због те ситуације разумијемо потребу за додатним мјерама како би се осигурала наша територија“, рекао Озеров за „Спутњик“.

Сенатор је нагласио да руска војска пажљиво прати догађаје на Корејском полуострву, посебно у зонама одакле могу да буду лансиране ракете. Предузете су мјере за случајеве ако сјевернокорејске ракете буду погрешно наведене, а постоје и други задаци.

„Снаге ПВО нуклеарног обуздавања омогућавају да се Американци одврате од даљих одлучних корака“, објаснио је Озеров.

Амерички предсједник Доналд Трамп обећао је, прије пар дана, Сјеверној Кореји „ватру и бијес“ уколико та земља буде представљала реалну опасност по САД. Пјонгјанг је на то одговорио да проучава могућност напада на америчке базе на острву Гвам. Кинески часопис иза које стоји Комунистичка партија Кине, написао је јуче да ће Кина, у случају напада САД на Сјеверну Кореју дати оштар одговор.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here