Насловна Политика Русија се опростила од француских „мистрала“: Способни смо да сами градимо носаче...

Русија се опростила од француских „мистрала“: Способни смо да сами градимо носаче хеликоптера

0
ПОДИЈЕЛИ

Русија ће сама градити своје бродове који треба да замене носаче хеликоптера „мистрал“, наручене у Француској, али који нису испоручени, изјавио је данас на међународној смотри поморске одбране главни командант Руске морнарице адмирал Виктор Чирков.

nosac helikoptera Mistral

„Способни смо да изградимо властите бродове и знамо како ћемо то урадити“, казао је Чирков, додајући да је узорак таквог десантног брода представљен на изложби „Армија 2015.“

Наша индустрија не стаје, наша наука напредује„, рекао је Чирков, додајући да је планирано да десантни брод буде у стању да носи 16 хеликоптера, 450 војника и до 80 комада опреме, по чему би надилазио перформансе француског „мистрала“.

Извори Руске морнарице су раније најавили да би прва генерација бродова, који ће бити изграђени до 2020. године бити носивости до 16.000 тона.

Нацрт брода је, како је саопштила морнарица, већ готов, али бродоградилиште Унитед Схипбуилдинг Цорпоратион (УСЦ) наводи да је то засад само радна верзија, мада је могуће изградити такав десантни брод за мање од пет година.

Шеф бродоградилишног одељења морнарице Владимир Триапичников је рекао раније да ће брод бити много пута тежи неко бродови класе „Иван Грен“ и да ће моћи да носе неколико хеликоптера.
 
„Изградња нове генерације великих десантних бродова почеће у нарених пет година и они ће далеко надмашити све постојеће по снази“, додао је Триапичников.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here