Насловна Друштво Русија промијенила будућност ратовања, амерички системи избачени

Русија промијенила будућност ратовања, амерички системи избачени

1
ПОДИЈЕЛИ

Да ли је то Русија управо промијенила будућност ратовања, избацивши из употребе америчке хај-тек системе наоружања?

RUSSELEC4

Према писању http://www.allnewspipeline.com дешава се једна од највећих прекретница у историји која руску војну силу доводи у положај потпуне надмоћи над било којом војском САД у било којем будућем рату „који се великом брзином приближава“.

Почетком новембра мјесеца 2014. године читав Интернет брујао је од разговора на тему „шта је то било, од чега се толико препао амерички разарач Доналд Кук у Црном мору?“. Изношене су тврдње о инциденту из априла месеца 2014. године, који је „деморалисао“ посаду америчког разарача Доналд Кук, када је ненаоружани руски борбени млазњак Сухој 24 надлетио разарач, потпуно га избацивши из строја примјеном свог „уређаја електронске борбе“.

Док се руски млазњак приближавао америчком броду, његови електронски уређаји потпуно су онеспособили све радаре, контролне уређаје, шеме, преносе података итд на америчком разарачу. Другим ријечима, свемогући систем АЕГИС, који се инсталира на модерне бродове НАТО, био је потпуно искључен, као кад даљинцем искључите телевизор.

После тога руски Сухој -24 је симулирао ракетни напад на разарач Доналд Кук, који је био учињен потпуно слијепим и глувим. Ненаоружани руски авион је, као да се налази на обичном тренингу, 12 пута поновио овај маневар пре него што се удаљио.

У одсуству икаквог извјештавања о овом догађају у званичним медијима, а и без икакве потврде од стране Русије, људи су ову вијест одбацивали као да се ради о гласинама, шпекулацијама или чистој подвали. Међутим, марта 2015. године руска званична информативна агенција СПУТЊИК објавила је вијест да је Русија пустила у примјену „револуционарни систем електронског ратовања“.

Руски нови систем за стварање радарских и сонарских сметњи „РИЧАГ – АВ“ може бити монтиран на хеликоптере, бродове и другу војну опрему, а намјена му је блокирање оружаних система могућих непријатеља на даљинама и од неколико стотина километара. Творци система тврде да нико у свијету нема ништа слично томе.

Ова вијест веома личи на напредне технологије о којима се говорило у извјештају из новембра мјесеца, о томе како је Русија способна да потпуно избаци из строја један од најмодернијих америчких ракетних разарача – зар не?

Такође се говори и о увећавању Руских поморских сила, гдје само током 2015. године 50 нових бродова треба да буде предато на употребу.

Руски адмирал Чириков изјавио је да је „… ратна морнарица спремна да својим надводним и подводним бродовима испуни све задатке који пред њу буду постављени“.

Агенција СПУТЊИК је марта мјесеца с посебним нагласком извијестила и о „катастрофалном догађају“ приликом којег је амерички војни сателит експлодирао у космосу претрпјевши „изненадну промјену температуре“, услед чега је велики број остатака избачен у орбиту око Земље.

Да није и то била руска провокација, са циљем да нам добро покажу шта су способни да ураде – не само нашим ратним бродовима, авионима или подморницама, него такође и нашим сателитима?

Њихов извор тврди да је ово уствари „највећа свјетска вијест“ – јер ако је Русија способна да својим „револуционарним системима електронског ратовања“ избаци из строја разарач Доналд Кук и цијелу америчку флоту, онда је тиме Русија већ унапред побиједила у било којој врсти конвенционалног ратовања.

А ако је то тако, онда би Америци остала само још једна једина могућност – а то је атомски рат.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here