Насловна Друштво Русија помаже реконструкцију Сирије

Русија помаже реконструкцију Сирије

0
ПОДИЈЕЛИ

Русија се припрема да пошаље више од 4.000 тона материјала и преко 40 комада грађевинских машина и опреме у Сирију како би помогла земљи погођеном ратом у напорима реконструкције вриједне више милијарди долара, преноси „Восток“. Посебно ће се помагати обнова оних подручја која су недавно ослобођена од терориста, а приоритет су болнице и школе.

„Испорука индустријске помоћи која се тренутно спрема за отпрему састоји се од више од 40 јединица грађевинских машина и опреме, као што су булдожери, багери и дизалице“, саопштило је Министарство одбране Русије.

Поред тога, земља ће добити „преко двије хиљаде тона металних цијеви“ које ће се користити за обнову водоводне инфраструктуре, као и „стотине километара високонапонских и оптичких каблова“ за обнову електричне и комуникацијске мреже.

„Грађевински материјал, који ће се испоручити из луке Новоросијск, биће искориштен за обнову критичне инфраструктуре у оним подручјима која су недавно ослобођена од терориста“, саопштило је Министарство одбране, додајући да су болнице и школе и даље приоритет, а преноси „Восток“.

Најава руске грађевинске помоћи услиједила је након састанка руског министра одбране Сергеја Шојгуа и сиријског предсједника Башара Асада у Дамаску. Уз чињеницу да је око 85 одсто сиријске територије ослобођено од терориста уз помоћ руских ваздушних снага, Шојгу и Асад су разговарали о војној сарадњи и заједничким акцијама против џихадиста.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here