Насловна Политика Русија оптужила Кијев за масакр цивила у Доњецку

Русија оптужила Кијев за масакр цивила у Доњецку

0
ПОДИЈЕЛИ

 Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров рекао је данас да Русија захтева хитну истрагу гранатирања тролејбуса у Доњецку, у којем је 13 људи погинуло и оптужио је Кијев за тај „монструозан злочин“ који угрожава мировни процес, док је украјински премијер Арсениј Јацењук рекао да Русија сноси одговорност за тај напад.

Sergej-Lavrov

„Потресени смо новим монструозним злочином у Доњецку, где је 22. јануара ујутро на десетине мирољубивих цивила погинуло и рањено као резултат гранатирања које су извеле украјинске снаге на аутобуску станицу“, навео је у саопштењу Лавров, пренијела је агенција АФП.

Лавров је истакао да је напад „груба провокација“ која има за циљ угрожавање мировних напора.

Русија захтијева хитну истрагу масакра у Доњецку, у којој ће учествовати и ОЕБС, рекао је Лавров, пренијела је агенција Тас с, која је навела и да је Руски истражни комитет отворио истрагу о нападу на тролејбус у Доњецку.

Премијер Украјине Арсениј Јацењук рекао је данас да Русија сноси одговорност за напад на тролејбус у Доњецку у којем је најмање 13 људи погинуло.

У Доњецку је граната погодила тролејбус, на тролебујбуској станици и према наводима локалних власти, убила 13 људи, а ранила најмање 12.

Дванаест људи је погинуло у тролејбусу, а једна особа у аутомобилу који је пролазио„, изјавио је представник службе хитне помоћи.

Украјинска војска саопштила је данас да су због вишедневних напада проруских снага украјински војници били приморани да се повуку са главног дијела разореног аеродрома у Доњецку.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here