Насловна Политика Русија обећава одговор на протеривање свог конзула из Одесе

Русија обећава одговор на протеривање свог конзула из Одесе

0
ПОДИЈЕЛИ

Објављивање генералног конзула Русије у Одеси (југ Украјине) персоном нон грата у Украјини има за циљ да подигне напетост у билатералним односима и неће остати без одговора, каже се у коментару МИП Русије, објављеном у петак.odesa

„Оцењујемо такво поступање украјинских власти као још један непријатељски потез, усмерен на вештачко подизање напетости у билатералним односима. Руска страна предузеће, разуме се, неопходне узвратне мере“, наведено је у саопштењу.

Министарство иностраних послова Украјине раније је прогласило вршиоца дужности генералног конзула Русије у Одеси непожељном особом.

Званични Кијев је протерао руског дипломату, чије се име не наводи, на основу материјала Службе безбедности Украјине (СБУ), чији је председник Василиј Грицак рекао да је одлука донета „због неспојивости његових активности са дипломатском, као и због нарушавања одредби“ Бечке конвенције о конзуларним односима. На сајту руске дипломатске мисије у Одеси наведено је да дужност генералног конзула врши Валериј Шибеко.

СБУ тврди да је дипломата већ напустио Украјину.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here