Насловна Насловна Русија напушта Парламентарну скупштину Савјета Европе

Русија напушта Парламентарну скупштину Савјета Европе

5
ПОДИЈЕЛИ

eu rusija

Парламентарна скупштина Савјета Европе (ПССЕ) одлучила је да продужи санкције руској делегацији и лиши је права гласа до априла и учешћа у руководећим органима Скупштине, јавиле су руске агенције, преносећи и најаву шефа делегације Алексеја Пушкова да ће Русија до краја године обуставити учешће у тој организацији.

Одговарајући амандман усвојен је уз резолуцију о мандату делегације Русије на основу извјештаја Аустријанца Штефана Шенаха, са 148 гласова „за“ и 64 „против“, пренио је Итар тас.

Скупштина одлучује да одузме право руској делегацији да гласа и буде представљена у Бироу, Предсједничком и Сталном комитету Скупштине„, наводи се у амандману уз резолуцију.

„Поред санкција, набројаних у претходним тачкама, Скупштина треба да размотри могућност одузимања права гласа руској делегацији и права да буде представљена у Бироу ПССЕ на отварању дела засиједања у априлу 2015. уколико Русија не постигне видљив напредак у испуњавању раније указаних тачака у тексту и не буде у пуној мјери сарађивала са радном групом из тачке 17 ове резолуције“, пренијела је РИА Новости.

ПССЕ одлучно позива власти Русије да распусти „све милитаризоване снаге у региону“ и залаже се за заштиту права кримских Татара, наводи РИА Новости.

Односи Русије и ПССЕ захладњели су априла 2014. када је Скупштина одлучила да лиши руску делегацију права гласа, учешћа у засиједањима тијела и мониторинг- активностима, због присаједињења Крима Русији.

5 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Rusija brani svoje interese, a Zapad po svku cijenu želi da izazove rat širih razmjera. Bilo bi interesantno znati kako je crnogorska delegacija glasala.

  2. 0
    0

    Русија никакве користи није имала ни досад, само је губила вријеме у ПССЕ са својим најгорим непријатељима. Не зависе Руси ни од кога, избориће се и побиједити на крају. Шта ће им трула Европа, слуга Америке!?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here