Насловна Политика Русија: Могући одговор Пјонгјанга спутава Америку од напада

Русија: Могући одговор Пјонгјанга спутава Америку од напада

0
ПОДИЈЕЛИ

Могући одговор Пјонгјанга спутава Америку од напада на Сjеверну Кореју која у последње вријеме све чешће спроводи тестирање својих балистичких ракета, изјавио је замјеник предсједника Комитета за одбрану и безбједност Савјета Федерације Русије Франц Клинцевич, преноси „Спутњик“.

„Иако су мале шансе да сјевернокорејске ракете долете до копненог дијела САД, њиховим савезницима неће бити свеједно,“ казао је Клинцевич.

Истовремено, јужнокорејске власти позвале су Сјеверну Кореју да истог часа престану са провокацијама, будући да такво понашање може да изазове драстичан пораст тензија на Корејском полуострву.

Стога је Савјет за националну безбједност Јужне Кореје спреман да предузме све кораке како би се тензије на полуострву смириле, преноси агенција „Јонхап“.

Стални представник Русије у УН Василиј Небензја је изјавио да се нада да ће се, са друге стране, Сједињене Америчке Државе уздржати од провоцирања Сјеверне Кореје.

„Узели смо у обзир ријечи америчког предсједника Доналда Трампа. Ми заиста желимо да САД остану мирне и наставе да се уздржавају од било каквих дејстава које би испровоцирале другу страну на опасне акције,“ казао је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here