Насловна Политика Русија је најопаснија управо када је изолована

Русија је најопаснија управо када је изолована

1
ПОДИЈЕЛИ

Решење конликта у Украјини још је далеко иако су санкције уведене против Русије ушле у другу годину. Зато европске дипломате треба да прихвате сигнале из Москве и да поведу са њом преговоре, уместо што се заглибљују у новом хладном рату – објавио је The Financial Times.

rusija

Аутори текста у овом утицајном британском листу су коментатори Нил Бакли и Катрин Хил. Већ на његовом почетку су указали да су западни званичници коначно схватили да Владимир Путин не тежи да створи руску или совјетску империју “у буквалном смислу”.

Међутим, Москва тежи да прошири “зону своје контроле” и да је обезбеди барем у границама бивших совјетских република, да би тако осигурала безбедност саме Русије.

“Таква зона би Москви обезбедила право вета на ступање бивших совјетских република, укључујући Грузију и Украјину, у НАТО који Москва сматра непријатељском алијансом у којој доминирају САД” – написали су Бакли и Хил.

По њиховој процени, Москва се поставила рационално зато што Русија после завршетка хладног рата није била дочекана раширених руку у “европској породици”. Напротив, Европа и САД су искористиле њену слабост да “прогутају њене бивше савезнике и да Европску унију и НАТО прошире све до прага Руске Федерације”.       

The Financial Times на крају наглашава да Москва жели ”фундаментално преиспитивање система безбедности на европском континенту”. Зато ће приближавање позиција између Русије и Запада изискивати “много времена”.        Британски лист – што је индикативно – цитира и ове речи неименованог функционера једне руске државне компаније: “Запад треба да схвати да је Русија опасна управо онда када је изолована”.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Rusiju nisu pokorili Tevtonci, Napoleon, Hitler, pa će je baš poraziti „osunčani“ Obama i sterilno-impotentno-perverzna briselska birokratija! U tome im ne može pomoći ni sva NATO skalamerija kojom „zveckaju“ na granicama! Posebno su smiješni ovdašnji NATO propagatori sa svojim imbecilnim neistinama kojima nas svakodnevno bombarduju! Ne znam samo hoće li se ovi „junaci“ prijaviti u prve redove na neki novi „Staljingrad“! Znamo kakav bi bio ishod takvog pohoda! Ima jedna sjajna narodna doskočica koja to vrlo slikovito opisuje: „Drž’ gaće, drž’ levor“!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here