Насловна Политика Русија јача од сваког потенцијалног агресора

Русија јача од сваког потенцијалног агресора

0
ПОДИЈЕЛИ

Русија је у овом тренутку јача од сваког потенцијалног агресора, али не смемо да се опустимо, рекао је руски председник Владимир Путин на седници колегијума Министарства одбране.

„На одговарајућем нивоу остаје нуклеарна тријада која игра кључну улогу у очувању стратешког паритета“, констатовао је Путин. Стање нуклеарне тријаде Русије остаје на одговарајућем нивоу, изјавио је председник Русије.

Руски председник је нагласио да стратешку ненуклеарну снагу Русије треба подићи на виши ниво. Он је затражио да се ради на развоју ракетног потенцијала који би гарантовано могао да се супротстави системима ПВО. Путин сматра да Русија ни на минут не треба да се опусти и дозволи прекиде у модернизацији војске. Изненадне провере борбене готовости Оружаних снага Русије потврдиле су могућност оперативног пребацивања снага на велика растојања за најкраће време, изјавио је руски председник Владимир Путин. „Потенцијал руских Оружаних снага је прошао проверу на отпорност у борби против међународног тероризма у Сирији. Сиријска војска је добила значајну подршку, захваљујући којој је извела низ успешних операција против милитаната“, рекао је руски председник.

Искуство употребе руског оружја у Сирији отвара нове могућности за развој војно-техничке сарадње, потребно је то максимално искористити, рекао је он и додао: „Знамо какав интерес показују партнери према савременом руском оружју“. Путин је изјавио да Министарство одбране Русије треба да се усредсреди на обезбеђивање равнотеже у свим родовима војске и на развој високопрецизног оружја. Он је додао да треба пратити све промене у равнотежи војно-политичке ситуације, посебно у близини руских граница.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here