Насловна Политика Русија: Европа полако отвара очи

Русија: Европа полако отвара очи

0
ПОДИЈЕЛИ

Посету италијанске делегације Криму руски члан Државне думе Русије Ирина Јарова окарактерисала је знаком да се Европи отварају очи.krim dvorac

Члан групе посланика Државне думе за везе са парламентом Италије Ирина Јарова изјавила је да намера италијанских народних посланика да, након својих француских колега, посете Крим представља манифестацију народне дипломатије.

„Просветљење Европе — управо то је резултат одлука парламентараца различитих земаља да посете Крим. Парламент обавља најважнију мисију народне демократије која у контексту званичне међународне дипломатије има важан информативни, политички и хуманитарни значај“, рекла је Јарова.

Могућу посету представника парламената других земаља ЕУ прокоментарисао је и шеф комитета за међународне послове Алексеј Пушков.

„Путовање француских посланика на Крим није успело да прође у тишуни: о њему су писали многи француски медији. Она може представљати окидач за друга путовања“, написао је посланик на Твитеру.

Лист „Комерсант“ је објавио раније да ће италијанска делегација на челу са чланом комитета за иностране послове парламента Италије Алесандро Батиста у октобру посетити Крим.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here