Насловна Политика Русија Британији: Ако већ не помажете Алепу, пустите друге да то раде

Русија Британији: Ако већ не помажете Алепу, пустите друге да то раде

0
ПОДИЈЕЛИ

Званични представник Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков поручио је британским властима да ако нема никакве британске помоћи за Алеп, онда нека Лондон не омета друге да помажу.

Он је то казао одговарајући на оптужбе Велике Британије да се ометају испоруке хуманитарне помоћи Сирији.

„Велика Британија за све године рата у Сирији није издвојила ни грам брашна, нити једну таблету и одијело за помоћ цивилима. Зато, ако Влада Велике Британије заиста жели да пошаље становницима источних региона хуманитарну помоћ — а сви услови за то постоје, реците шта је проблем. Ако нема никакве хуманитарне помоћи за Алеп, не ометајте друге да помажу“, нагласио је Конашенков, преноси Спутњик.

Медиј подсјећа да је раније је британски лист „Дејли Мејл“ објавио изјаву прес-секретара британског премијера Терезе Меј о ситуацији у Сирији у којој се говори да Русија наводно „омета испоруке хуманитарне помоћи становницима опкољеног Алепа, не пристајући на прекид ватре“.

„Након оваквих чудних изјава поставља се питање, чије мишљење изражава прес-секретар Терезе Меј: своје или руководства? Изгледа да су у Влади Велике Британије услед русофобије изгубили објективну представу о томе што се дешава у Сирији, укључујући Алеп“, рекао је Конашенков, навео је Спутњик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here