Насловна Политика Руси тврде: Ово је доказ да се у Украјини боре амерички плаћеници...

Руси тврде: Ово је доказ да се у Украјини боре амерички плаћеници (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Наоружани људи у војним униформама који течно говоре енглески језик, без икаквог акцента, снимљени су у Маријупољу, на територији коју контролише украјинска војска. Руси тврде да је реч о америчким или кандаским плаћеницима, преноси „Раша тудеј.“

Ukrajinski vojnici-poraz

Лучки град на истоку Украјине, који је под контролом Кијева, претрпео је велико насиље у суботу када га је неколико ракета погодило, при чему је погинуло 30 цивила.

Велики број видео снимака разрушеног Маријупоља брзином светлости је освануо на Јутјубу, а Украјинци и проруска локална милиција оптужују једни друге.

Међу многобројним снимцима са места напада, један се посебно издвојио и „потврдио сумње да се на страни Украјинаца боре амерички плаћеници“, преноси „Раша тудеј.“

Наоружани војници који течно говоре енглески језик снимљени су камером локалне телевизије МСН, која је снимак поставила и на Јутјуб.

На снимку се види човек наоружан аутоматским оружјем, који је у тренутку када га је новинарка упитала за коментар „узнемирено, чистим америчким или канадским акцентом, узвикнуо: “Оut off my face!” (Склањај ми се од лица!)“, наводи у свом чланку „Раша тудеј.“

На другом видео снимку, који траје знатно дуже, види се још један наоружани човек, у истој униформи, који тражи неескплодиране бомбе. Човек који је снимао је очигледно био водич који се служио чистим енглеским језиком, док је „трагач“ говорио са „мало чуднијим акцентом, највероватније јужноафричким“, наводи се у извештају.

У опсиу видео снимка, постављеног на Јутјуб, стоји да је особа Американац који се прикључио украјинском батаљону Азов, али за то још увек нема опипљивих доказа. Детаљи на униформи, као и лице снимљене особе нису препознатлљиви, што због снимка, што због тога што је војник носио нешто попут мараме на лицу.

„Раша тудеј“ преноси да уопште није тајна да се страни плаћеници боре на страни Украјине, а да „међу њима има Американаца, али и оних који су привржени нацизму.“

Ипак, тврдње да у Украјини делују страни плаћеници, попут оних из америчког „Блеквотера“ за сада остају у домену нагађања, без понуђених опипљивих доказа.

Ипак, уколико се овакве тврдње докажу, то би значило велико погоршање ионако никад затегнутијих односа Русије и САД у последњих 25 година.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here