Насловна Мозаик Руси су се овако надали опстанку: Никола Грбић и браћа Срби ће...

Руси су се овако надали опстанку: Никола Грбић и браћа Срби ће донети спас

0
ПОДИЈЕЛИ

Одбојкаши Русије, актуелни олимпијски и европски шампиони, сензационално су елиминисани из најјаче дивизије Светске лиге. За то су наравно сами криви, пошто су забележили само једну победу у 12 мечева. Упркос томе постојала је шанса да ће ипак сачувати елитни статус, али када им је било најпотребније – изневерила их је Србија.World League, Serbia Vs. Brazil, final

Борила се Русија са Аустралијом за опстанак до последњег кола, јер су „кенгури” победили само Италију (3:0). У последњем мечу Русија је морала да победи у Ирану, што је и учинила (3:1), а Аустралија је морала да изгуби од Србије.

Због тога је Андреј Афиногенов, уредник одбојкашке рубрике руског листа „Спорт Експрес” тражио помоћ наших репрезентативаца. Знао је да Србија неће у Аустралију путовати у најјачем саставу, зато што је већ обезбедила пролазак на финални турнир, али је веровао да ће и ослабљена показати квалитет.

„Да бисмо остали у Светској лиги, морамо прво да победимо барем један меч у Техерену, а уколико то остваримо, онда чекамо помоћ братске Србије. Логично је да због духих путовања Срби не поведу најјачу поставу у Мелбурн, али је исто тако логично да од Николе Грбића очекујемо да његов тим иде на победу. Зато, Србијо спашавај Русију”, поручио је Афиногенов пре почетка шестог викенда Светске лиге.

У првом мечу Србија је и савладала свог ривала са 3:1, а како је и Русија дошла до победе у Ирану, преостало је само да Србија поново победи у недељу.

„Резултат је победа. Можда вредна спаса. За ту сврху данас Срби морају да савладају у Мелбурну Аустралију. У Николу Грбића, тренера српског националног тима, из неког разлога верујемо безрезервно да ће нам донети спас”, писао је исти лист после тријумфа Руса у Техерану.

Веровали су Руси у Грбићеве изабранике, али они су подбацили. Поражени су са 3:2, па ће Русија следеће године у другу дивизију. Можда ће сада кривити Србију за то, али остаје чињеница да би ипак опстали да су имали једну победу више. За то Русији није крив Никола Грбић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here