Насловна Поглед Руси поделили ЕУ, немачки предузетници већ одавно позивају на укидање санкција

Руси поделили ЕУ, немачки предузетници већ одавно позивају на укидање санкција

0
ПОДИЈЕЛИ

Европска Унија подељена је као никад до сада по питању антируских мера. Сасвим је вероватно да би предстојећи Петербуршки економски форум могао да преокрене ситуацију у корист Москве, пише немачки лист „Пресе“.

У последње време европским политичарима је веома тешко да бирају између принципијелности и „прагматичког дијалога“ са Русијом. Балтичке земље и Пољска су за тврди курс, али земље као што су Италија, Француска и Мађарска не сматрају тај приступ исправним, пише „Пресе“.

Немачки предузетници већ одавно позивају на укидање санкција или барем на њихово слабљење. Конкретно, прошле недеље се шеф Источног комитета немачке економије Волфганг Бухеле залагао за „почетак краја“ казнених мера, наводи лист.

У тим околностима посета председника Европске Комисије Жан Клода Јункера Петербуршком међународном економском форуму представља важан сигнал за загревање односа са Русијом.

На форум ће доћи више од 800 делегата из различитих земаља света, укључујући и премијера Италије Матеа Ренција, наводи аутор текста.

Чињеница да ће Европљани доћи у Санкт Петербург сама по себи охрабрује. И мада тренутно у Европи показују уздржаност према Русији, предстојећи форум могао би да буде догађај који ће помоћи да се отопи лед између ЕУ и Москве, закључује се у тексту.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here