Насловна Друштво Руси не хају за упозорења и љетују у Црној Гори

Руси не хају за упозорења и љетују у Црној Гори

3
ПОДИЈЕЛИ

Све више руских туриста љетује у Црној Гори упркос упозорењима и противљењу Москве њиховим посјетама најмлађој чланици НАТО-а.

Туристичка организација Црне Горе објавила је да је Црна Гора у првој половини године забиљежила 179.000 ноћења Руса, четири пута више него у истом периоду прошле године, наводи агенција АП.

Када је Црна Гора у јуну постала чланица НАТО-а, упркос оштром противљењу Кремља, руско Министарство спољних послова је упозорило своје грађане на „антируску хистерију у Црној Гори“ и позвало их да не путују у ту земљу.

Портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова упозорила је Русе да се одласком у Црну Гору излажу опасности од провокација, хапшења и протјеривања.

Према процјенама црногорских власти, само у последњих 15 дана на аеродром у Тивту је дошло 13.000 Руса, што је 15 одсто више у односу на исти период прошле године.

извор:Бета

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Problem je što naši ljudi idealizuju te Ruse (mnogi etnički i nisu Rusi!) koji dolaze ovamo na „brčkanje“, a treba reći neprijatnu, ali neupitnu istinu: velikim dijelom radi se o najbezobzirnijim tajkunima i kriminalcima koji su „namlatili“ ogromne pare na nesreći ruskog naroda prilikom stravične pljačke koju je sproveo marionetski Jeljcinov režim! Oni „bijeli Rusi“ koji su nakon Oktobarske revolucije bježali u ove krajeve bili su elita u svakom smislu, ovi sada su, čast rijetkim izuzecima, ološ koji je najvećim dijelom finansijski značajno pomogao ovdašnjem režimu da uveća kriminalom stečeno svoje ionako ogromno bogatstvo!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here