Насловна Друштво Руси бранили српске куће од ватрене стихије

Руси бранили српске куће од ватрене стихије

2
ПОДИЈЕЛИ

Велики пожар који је јуче избио у насељу Шушањ, уз ватрогасце су током цијеле ноћи гасили и бројни мјештани, али и руски грађани који су својим залагањем спасили и српске куће, преносе „Новости“.

„Била је то тешка, кошмарна ноћ. Ватра је стигла до испред кућа. Гасили смо је заједно са ватрогасцима. Бранили смо куће, наше, али и наших комшија из Србије који нису ту,“ испричао је Андреј Хацајук из Русије. Њему је помагала Рускиња Каћа Шевцова, која 11 година живи у барском насељу Шушањ.

„Страх нас је да наредних дана поново не букне пожар јер вјетар не јењава. Ми поливамо водом ово згариште јер се плашимо да је још неко остало,“ каже Хацајук.

Осим што је угрозио бројне куће, пожар је уништио трећину маслињака у овом барском насељу, који су међу најстаријим у Црној Гори. За пожар је оптужен пољски туриста који је запалио ватру да би означио гдје након што се изгубио у шуми.

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Глупи католик Пољак потпалио, а православни Руси гасили… аналогија и са политиком. Папа потпаљује католичке Славене против православне браће да их мрзе а ови никога не мрзе и желе да смо јединствени јер смо тако јачи. Дакле Пољаци и тзв Хрвати имају несрећу да су западније па су прве жртве језуитских пропаганди.

  2. 0
    0

    Gasili su crnogorski vatrogasci i mještani , a vi proglasiste ruse ka spasioce , e da smo njih čekali sve bi se lagumalo dok oni stignu .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here