Насловна Политика Румунски хакер: Иза упада у електронску пошту Клинтон стоји ЦИА и Стејт...

Румунски хакер: Иза упада у електронску пошту Клинтон стоји ЦИА и Стејт департман

0
ПОДИЈЕЛИ

Сарадници главних америчких обавештајних мрежа – ЦИА, НСA или Стејт департмана делују под хакерским надимком Guccifer 2.0, а управо он је на себе преузео одговорност за упад у електронску пошту изборног штаба Хилари Клинтон и Националног комитета Демократске партије САД, тврди познати румунски хакер Марчел Лехел Лазар (45), познат као Guccifer.

Он у својој земљи издржава затворску казну за упаде у туђу електронску пошту, укључујући и упад у е-пошту ривалке Доналда Трампа на прошлогодишњим предсједничким изборима, преносе Факти.

Румун хакер у интервју за Фокс Њуз (Fox News) рекао је:

„Сматрам да је Guccifer 2.0 инсајдерски посао. Guccifer 2.0 – то је цијела група у којој су момци из Стејт департмана, кибер-команде NSA и одељења ЦИА Vault 7. Ја се тим послом бавим 15 година, а то је моје разумијевање ситуације”.

Он је на питања америчке телевизије одговарао електронски из румунског затвора у којем се налази. Још је додао:

„Они праве нешто од Guccifer 2.0. Момке из Стејт департмана није тек тако занимало шта мислим о могућности да се појави Guccifer 2.0”.

Румин тврди да је електронско „поштанско сандуче” Клинтонове било атаковано више пута после 2012-те и да су иза тих напада стајали хакери из Србије, Украјине и Русије:

„Њен сервер су скенирали много прије мене. Током 2012-те су то биле IP у Београду, а 2013-те су напади долазили са IP у Украјини и Русији. Хоћу да кажем да је неко прегледао, копирао, па поново прегледао и копирао све на серверу Хилари Клинтон”.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here