Насловна Насловна Руководство Русије и Асанж на мети шефова обавјештајних служби САД

Руководство Русије и Асанж на мети шефова обавјештајних служби САД

0
ПОДИЈЕЛИ

Шефови америчких обавјештајних служби упозорили су данас да је Русија највећа пријетња за многе америчке интересе.

Они тврде да иза хакерских напада и објављивања докумената Демократске странке током предсједничких избора у САД стоји највише руководство Русије.

„Процјењујемо да су само највиши званичници Русије могли да одобре недавне крађе и објелодањивање података у вези са изборима“, истакли су у заједничком саопштењу пред Сенатом директор Националне обавјештајне агенције Џејмс Клапер, Марсел Летр, подсекретар одјељења министарства одбране за обавјештајна питања и адмирал Мајкл Роџерс, директор Националне безбједносне агенције (НСА), преноси Танјуг позивајући се на АФП.

Оптужили и Асанжа

Директор америчких обавјештајних служби Џејмс Клапер изјавио је данас да је оснивач Викиликса Џулијен Асанж угрозио животе Американаца објављивањем повјерљивих докумената.

Асанж је на удару америчких власти још од Викиликсовог објављивања повјерљивих докумената о ратовима у Авганистану и Ираку 2010, али новоизабрани предсједник САД Доналд Трамп има благонаклонији став према њему, пошто је Викиликс објавио мејлове Демократске партије током предизборне кампање, подсјећају Новости.

Клапер, који је шеф свих обавјештајних служби и савјетник предсједника за обавјештајна питања, рекао је у Конгресу да вјерује да је Асанж одговоран за објављивање имена људи чији су животи доведени у опасност, преносе Новости позивајући се на Асошијетед прес.

Викиликс, који је у САД под кривичном истрагом због објављивања повјерљивих информација, на Твитеру је одговорио наводом да Клапер лаже.

Предсједник Сенатског одбора за оружане службе Џон Мекејн питао је Клапера да ли Асанж уопште има неки кредибилитет, на шта је добио одговор „Не“.

То је рекао и директор Националне безбједносне службе Мајк Роџерс.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here