Насловна Политика Рудовић мијења длаку, али ћуд никад: ДФ да подржи Милову Црну Гору...

Рудовић мијења длаку, али ћуд никад: ДФ да подржи Милову Црну Гору и одрекне се Додика

18
ПОДИЈЕЛИ

Надам се да ће и у Демократском фронту схватити да је свака политика и политичка фигура која доводи у сумњу посвећеност државној независности Црне Горе осуђена на неуспјех и никада не може имати подршку Грађанског покрета УРА, казао је потпредсједник покрета УРА Неђељко Рудовић.

Он је у разговору за „Дан“ истакао да је Црној Гори потребно јачање њених државних институција, ревитализација економије и отварање радних мјеста, за шта је предуслов истјерати штеточине са позиција власти, а то се никако не може постићи промовисањем специјалних веза са ликовима попут Милорада Додика.

Грађански покрет УРА ће, колико год то понекад изгледало илузорно, увијек тежити ка договору у опозицији на платформи која може да произведе демократске промјене. Зато се залажемо за заједничког предсједничког кандидата који је у стању да побиједи кандидата ДПС-а у елементарно регуларној утакмици. А то значи кандидата који има неспоран кредибилтет, који је исто тако неспорно лојалан држави Црној Гори и њеној прозападној оријентацији“, констатовао је Рудовић.

Он је изразио наду да ће и у ДФ-у схватити да је свака политика и политичка фигура која доводи у сумњу посвећеност државној независности Црне Горе осуђена на неуспјех и никада не може имати подршку Грађанског покрета УРА.

Црној Гори је потребно јачање њених државних институција, ревитализација њене економије и стварање радних мјеста. Предуслов за то је истјерати штеточине са позиција власти, а то се никако не може постићи промовисањем специјалних веза са ликовима попут Милорада Додика“, оцијенио је Рудовић.

Говорећи о односима у опозицији, имајући у виду бројне међуособне свађе и нападе, он је рекао да сви треба да буду посвећени бољој, економски јакој и праведној Црној Гори.

18 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Недељко има шансе да буде добар момак, када схвати да се треба признавати демократска воља грађана у демократским условима. А тога још у Црној Гори није било. Треба да схвати, да ако је тако изражена воља и против његових “високих патриотских “ осјећања и ако се већина опредијелила за српски језик за заједничку државу, против признања Косова, против санкција Русији, против НАТО-а да треба, као разуман човјек то да поштује. Јер Црна Гора није више његова, него било кога другога грађанина. Док год буде на овим позицијама он ће бити немудро оруђе ДПС-а и неуспјешан опозиционар-позиционар. Треба да схвати да је само она Црна Гора која бира људе који вриједе, па ма какве погледе имали има шансу на постојање. Зар је толико кратковид да не види да Црна Гора у коју се заклиње не постоји. Гдје је био да брани очеву и дједову независност, Ћирилицу, Обод Његоша, Цркву? Мало непоштенији његови “родољуби“ уз химну, коло и заставу одрекли су културног и духовног наслеђа (писма, слободе, религије) и заложили су их за живот у материјалном обиљу.

   • 0
    0

    Разумијеш ли ти себе? Да се ниси најео бунике? Ни твој Новак те не би разумио. Да ти нијеси из 1087.

 2. 0
  0

  A ne no će praviti savez sa ovijema što u Zaostro prave spomenik ubici , fašisti , domaćem izdajniku i koljaču nejači ćetniku Pavlu Đurišiću .

 3. 0
  0

  Ovakvima ne treba odgovarati jer to i ne zasluzuj,kaze potrebno jacanje drzavnih institucija ,kojih i kako i gdje.Vidmo kao su institucije lokalne samouprave u Kotor to uradile,izdaju naredjena kao iz nacrnjih dan Hitlerove Njemacke o zabrani muzike ili bolje reci melosa koji narod ne svi ali hoce ili voli,da slucajnost bude to je naredila gospdoja iz URE,da li je to jacanje instucije sitema,na drugoj strani se upozorava od ospanosti Dodik jer on je Srbin ,dok normalnost odnosa sa Hrvatskom se ne dovodi u pitanje jer njihova maldez nije opasnost ,treba li jos da pozovemo Perkovica da pjeva na Trgu od oruzja i Kotor i svi zajeno zapjevamo Jasenovac i Gradiska stara.
  Ove treba pustit da se dave u nacistickom bazdu iz kojega su potekli,ako ce prici Djuknovicu i njegovoj mafij samo ih pustite,svak raspravljanjem sa Lekicem i Danilovicem su uzaludna i bespredmetna,dok seta Ura ili urac ne dozovu pameti i odreknu crnogorskog uststva sa njima ne treba nipocemu saradjivati,pa cijena neka je bilo koja i kava!

 4. 0
  0

  kad se pojavi ovaj sa jezikom od dva slova i nadimkom sa tri slova srpska i nekim znakom za kje ka zu da jenjhovo slovo mangulice udari se cekicom po gla vi dako ti se ponovo vrati pamet

 5. 0
  0

  Evo ovo su vam ovi iz tkz gradjanske opozicije na celu sa Becicem Rudovicem Krivokapicem i druzinom koji bi da smijene Mila a da ostane sve isto.Osim mene ne hvala.

 6. 0
  0

  Дуже је Стара Херцеговина била Херц.св Саве,и ван ЦГ но у њеном саставу. Ширењем ВЕЛИКОСРБСКЕ ЦГ на Херц дошла је слобода…али како је данас званична цг антисрбска ове територије су под цг окупацијом и треба их вратити СРБСТВУ,дакле реп.србској!као и Суторију и ХН.коме сам назив каже да припада Херцеговини а не Цг.

 7. 0
  0

  Рудовићу,ти мислиш да ако си ти издао Црну гору да сви треба да је издамо.Ви на челу странке имате Албанца и сад нама треба да солите памет!Е ви и ја никад нећемо бити исто,хвала Богу што сам Србин!

 8. 0
  0

  Избори пролазе али се након сваких у редовима опозиције нађе неки Пајовић. Да ли је то случајно? Рекао бих да није, већ да се такви уцјењивачи опозиције плански убацују од режисера.

  • 0
   0

   Ајнхард говорећи о Људевиту Посавском пише да су Срби „контролисали велики дио Далмације“ (Sorabos, quae natio magnam Dalmatiae partem optinere dicitur). Тада Далмација није била само ужи приобални крај као данас него се простирала и на велики дио данашње Босне и Херцеговине.

   Јован Скилица у XI вијеку описујући догађаје везане за Битку код Бара која се одиграла 1042. године пише: „… Стефан Војислав, архонт Срба, који је био прије кратког времена побјегао из Цариграда и заузео земљу Срба, протјеравши оданде Теофила Еротика“.

   https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%86%D0%B8_(%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8)

   +++

   У италијанским изворима Црна Гора се први пут помиње у изворном облику 1348. као Cerna Gora, а у дубровачким изворима 1379.[5] као Cernagora.

   Када су Црнојевићи пред Турцима побјегли на Цетиње још се зову Зећанима..Дакле тада се нико није звао Црногорцем..но ти Зећани и Херцеговци временом усвајају име мјеста себи за народно. И како су онда Срби настали од Цгца када Ајнхард 822.г.спомиње Србе а пола миленијума касније је први помен цг имена и то не као народа!

 9. 0
  0

  Ljudi, mene je sramota sto zivim u drustvu jedna ovakva splacina ka ovaj Nedjeljko smije da nazove Predsjednika Republike Srpske, nase susjedne zapadne Drzave-likom?! I sta mu to znaci, sta je htio da kaze za Dodika? Dodik je i za tebe nedjeljko muvo jedna likcina, i patriota, i biznismen i domacin i covjek! A sta ste vi iz URE? Prde, ka i sva ta vasa neovisna Montenegrinska pricica, za malu djecu… 90 posto hrane CG uvozi, a ne izvozi skoro pa nista! I oni nama pricaju bajke o nezavisnoj drzavi, pa cuti nedjeljko mali je ovo grad, pazi da te neko ne pljune na ulicu, ono slucajno mu se omakne. Pa moze to da se ucesti, da od pljuvanja pojedini nece moc ulicom setat. Bez toga nam spasa nema!

 10. 0
  0

  Неко горе већ рече да вашу странкз води Шиптар, који љуби Тачуја у руку. А ти од мене тражиш да се одрекнем Додика. Па гдје тога има, ајде реци право Црногорче. Ти, Црногорац, можеш са Шиптаром руку под руку у једној партији, још ти је он предсједник, а од мене, Србина, тражиш да се одрекнем Србина Додика.
  Нећете тога филма гледати.

 11. 0
  0

  Неко горе већ рече да вашу странку води Шиптар, који љуби Тачуја у руку. А ти од мене тражиш да се одрекнем Додика. Па гдје тога има, ајде реци право Црногорче. Ти, Црногорац, можеш са Шиптаром руку под руку у једној партији, још ти је он предсједник, а од мене, Србина, тражиш да се одрекнем Србина Додика.
  Нећете тога филма гледати.

 12. 0
  0

  Нема ту много мудровања: Или си у НАТО, у служби светских моћника, за глобализам и под руку са Тачијем, или си на страни свог народа, па самим тим и уз Додика… Рудовић је свој избор одавно направио.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here