Насловна Мозаик РТРС: Радо ћемо снимити филм о Радовану Караџићу

РТРС: Радо ћемо снимити филм о Радовану Караџићу

1
ПОДИЈЕЛИ

Радио-телевизија Републике Српске радо ће стати иза идеје о снимању играног филма о Радовану Караџићу, каже, за „Новости“, генерални директор РТРС Драшко Милиновић.

Коментаришући изјаву предсједника РС Милорада Додика да би РТРС требало да сними филм о Караџићу и његовом учешћу у борби за слободу српског народа, као одговор на снимање турске серије о Алији Изетбеговићу, Милиновић каже да је ова телевизија спремна да се упусти у реализацију таквог пројекта:

„То је веома озбиљан посао који би захтијевао јаку продукцију, вријеме, квалитетан сценарио и режију, без којих нема ниједног филма. Уколико би се направио добар сценарио и сложиле све коцкице, РТРС је спреман да продукционо, технички и технолошки стане иза тога са свим својим капацитетима.“

Караџићев бранилац пред Трибуналом Горан Петронијевић каже, за „Новости“, да се нада да би Радован са слободе могао да учествује у стварању филма о њему.

„Ако не буде тако, сигурно ћемо тражити неки начин да се укључи у тај пројекат, рецимо савјетодавно, писмима… Са Караџићем нисам разговарао о овој теми, јер је нова,“ каже Петронијевић, подсећајући да је већ снимљен документарни филм о првом предсједнику РС, сада заточеном у Схевенингену.

Он је убијеђен да ће се показати да је његов брањеник позитивна историјска личност, која заслужује да његов живот, рад и одлуке које је доносио у најтежим околностима по српски народ буду забиљежени на филмском платну.

Предсједник СДС Вукота Говедарица поздравља идеју да РТРС снима филм о Караџићу, али се нада и да ће реално одсликати стање:

„Занимљиво је да то предлаже Додик, имајући у виду то да је лично био поборник тога да Караџић заврши у Хагу. И РТРС је против њега и његове политике водио негативну кампању. Надам се да ће, уколико дође до снимања, направити реалан филм о Караџићу и стварању РС од стране СДС.“

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here