Насловна Друштво РТЦГ мора да се извини Дробничу

РТЦГ мора да се извини Дробничу

0
ПОДИЈЕЛИ

Радио-телевизија Црне Горе (РТЦГ) извиниће се шефу Делегације ЕУ у Црној Гори Митји Дробничу, због поступка новинарке Невенке Ћировић.

mitja_drobnic

То је јуче закључио Савјет РТЦГ, по приговору који је упутио Дробнич након емисије „Реплика“, емитоване 29. јуна.

Комисија за преставке приговора закључила је да новинарка у емисији није саопштила да је питања Дробничу послала на дан емитовања емисије, послије 15 часова.

Дробнич је у приговору навео да је новинарка послала мејл са питањима у вези са наградом ЕУ за истраживачко новинарство на његов, а не на мејл портпарола.

Он је у приговору оцијенио да је ријеч „о лажној хитности“, с обзиром  на то да су питања послата на дан емитовања емисије, и да су гледаоци могли да стекну утисак да није желио да одговори.

Усвојен и приговор гледаоца на прилог објављен у Дневнику 8. јула, у којем није наведено ко је организатор „НАТО-бизнис форума“ у Шипчанику.

Организатор је био НД ‘Вијести’, па се изостављањем помињања може стећи утисак да правимо селекцију када је у питању то ког организатора ћемо поменути, а ког не„, казао је предсједник Комисије и члан Савјета Горан Ђуровић.

Савјет је закључио да се опомену уредник и новинар Зоран Лековић, због ставова које је он на Фејсбуку износио о рату и ратним злочинима почињеним деведесетих година прошлог вијека, али и раду Хашког трибунала.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here