Насловна Политика РС: Одлука о референдуму 14. јула

РС: Одлука о референдуму 14. јула

1
ПОДИЈЕЛИ

Посебна седница парламента Републике Српске на којој би требало да буде донета одлука о расписивању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ, биће одржана 14. јула.

dodik

Референдумско питање требало би да гласи: „Да ли подржавате неуставно и неовлашћено наметање закона од високог представника и међународне заједнице у БиХ, посебно наметнуте законе о Суду и Тужилаштву БиХ и примену њихових одлука на простору РС“, преносе „Независне новине“.

На такво питање, представници Савеза за промене, иако још нису донели коначан став да ли ће подржати референдум, најавили су амандмане и опширну расправу.

Председник парламента Српске Недељко Чубриловић подсетио је да је референдум легално и легитимно демократско право РС и додао да каква год да буде одлука, она неће угрозити интегритет и суверенитет БиХ.

Председник Српске Милорад Додик упутио је 2. јула захтев Народној скупштини РС да на посебној седници разматра доношење, односно реактивирање, одлуке о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ.

Додик је поновио да се РС снажно залаже за независно правосуђе које је „темељ сваке демократије“ и поручио да тај босанскохерцеговачки ентитет остаје привржен доследном поштовању Дејтонског споразума, који је, између осталог, регулисао и област правосуђа.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Нема шта, заказујте референдум, СВИ гласамо против мафије и лупамо шамар бандитима!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here