Насловна Мозаик Роуленд: „Навијач“ је могао да буде наоружан

Роуленд: „Навијач“ је могао да буде наоружан

0
ПОДИЈЕЛИ

Кошаркаш Банвита Еј Џеј Роуленд изјавио је да се не каје због тога што је синоћ у „Морачи“ ударио човјека који је утрчао у терен и напао двојицу његових саиграча.

rovling

Све се одиграло на нешто више од два минута прије краја, када је слободна бацања за Банвит требао да изведе управо некадашњи играч Будућности Владимир Драгичевић. Са трибина је утрчао човјек, који је ударио двојицу играча Банвита, а потом био нокаутиран најприје од Роуленда, а потом и од Мехије.

„Као прво, желим да кажем да не оправдавам насиље на или ван кошаркашког терена, али смо првенствено људи, а онда кошаркаши. Путујемо у стране земље у име спорта, а зависимо од домаћина да нам пружи праву заштиту. Велики број хала има мање обезбјеђење него што је потребно да би се изборило са толиким бројем навијача, тако да смо рањиви ако неко одлучи да нас нападне када смо на гостовању и на непознатој територији, док смо опасно бројчано надјачани. Проводим више времена са својим саиграчима, него са својом породицом у Америци, тако да смо изградили однос и постали блиски. Не вјерујем да би било који од мојих саиграча дозволио да се неком од нас било шта деси ако има прилику да то спријечи. Сви чујемо приче о тимовима које су напали ’навијачи’ и да су морали да се брани. Требало би да се зна да је тај ’навијач’ напао мог цимера/капитена тима Кита Симонса пре него што је насрнуо на Самија Мехију. Кит има дискове у леђима и иде на терапије да би могао да игра. Нападач је могао да му заврши каријеру или учини нешто још горе да га је ударио у незгодно мјесто“, истакао је Роуленд.

Америчком кошаркашу није било јасно зашто су послије инциденти искључени он и његов саиграч Мехија.

„„Зашто смо ми (играчи) кажњени јер штитимо друге? Човјек улети на терен и нападне двојицу мојих саиграча и ми треба да ћутимо? Тај ’навијач’ је могао да има оружје, да некога од нас озбиљно повриједи или уради нешто још горе. Извињавам се што се све то десило, али не и за своје акције које су биле одговор том ’навијачу’. Овакве ситуације могу да буду заустављене прије него што се и деси. И ово показује неопходност правог обезбјеђења. Оваква дешавања уништавају игру“, рекао је Роуланд.

Банвит је подсјећамо савладао Будућност 74:68 на старту друге фазе Еврокупа.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here