Насловна Друштво Ројал група најавила одустајање од Краљичине плаже

Ројал група најавила одустајање од Краљичине плаже

0
ПОДИЈЕЛИ

Роjал група из Уједињених Арапских Емирата због компромитовања како фирме власника краљевске породице, тако и државе најавила дефинитивно одустајање од пројекта Краљичине плаже, сазнаје Пинк М телевизија.

kraljicina_plaza_bar

О овоме је, Амбасада УАЕ дипломатским путем обавијестила Владу Црне Горе.

“Оно што могу рећ уколико дође до једне такве одлуке сигуран сам да ће Општина Будва имати значајну кратокорочну штету у смислу прихода коју је Буџетом за 2015. годину рачунала да може реализовати од овог посла који су преко 11 милиона еура. Али по мени још значајнију и дуготочнију штету имаће порука једном инвеститору који је имао овај реноме, јер је инспирисао велику пажњу са простора средњег и блиског Истока на наш регион, на Црну Гору, на Будву”, рекао је предсједник Општине Будва Лазар Рађеновић за Пинк М телевизију.

Како је истакао за овим инвеститором су долазили и неки други партнери и неки другу чланови краљевске породице и хтјели да усмјере свој капитал тамо гдје је Роjал група.

“Биће штете и за имиџ Црне Горе као инвестиционе дестинације бити евидентна уколико се одустане од овог посла”, оцијенио је Рађеновић.

Предсједник општине Бар Зоран Срзентић је, такође, истакао да ако се ова информација потврди онда ће то бити велика материјална и свака друга штета и за општину Бар и за Црну Гору генерално.

“Ово је истовремено јако лоша порука инвеститорима, тако да ћемо посљедице овакве једне одлуке сигурно у наредном периоду осјетити. У овом тренутку је тешко говорити о новим инвеститорима јер порука да један овакав инвеститор није успио да реализује свој пројекат због наших унутрашњих ствари је толико лоша порука да ће бити ограничавајући фактор за идруге инвеститоре, а за нас велика штета”, нагласио је Срзентић.

Краљичина плажа је већ више мјесеци тачка спорења ДПС-а и СДП-а. У СДП-у имали су више примједби на тај аранжман.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here