Насловна Мозаик „Рођени отети“- документарни филм о крађи беба (ВИДЕО)

„Рођени отети“- документарни филм о крађи беба (ВИДЕО)

2
ПОДИЈЕЛИ

„Рођени отети“ је документарни филм који сведочи о мукама родитеља који су остали без своје новорођене деце, чија су бебе отете.

Овај филм сведочи о најгнуснијој отмици беба деценијама уназад. Истинит, болан, рађен за оне који су изгубили своје најмилије на начин какво човечанство садашњег времена није видело. Такође, филм је подршка родитељима да се чује њихов глас како би надлежни реаговали, спречили и зауставили ова дешавања за сва времена. Овај филм је сниман искључиво за родитеље и њихову децу, коју они сами немају снаге да врате, те се овим начином оглашавања о истини публици ставља тачка о „сумњи“ да све оно што се десило, није тачно. Да, итекако је тачно и желимо да укажемо овим истинитим филмом само на истину. „Истина је болна, али се мора чути.“ – порука је аутора филма „Рођени отети“ Ивана Миљковића, коме је отет брат близанац.

 

Разговор са Иваном Миљковићем коме је украден брат близанац

*Од када се бавите потрагом за одговорима по питању несталих беба и какав је то утисак на вас лично оставило, те судбине породица чије сте приче чули…

Питањем отмице беба се бавим од 2003.године када смо кренули у породичну истрагу о мом отетом брату близанцу. Рођен сам у Свилајнцу пре 38 година, сада радим и живим у Београду. За ових 14 година схватио сам кроз искуства која сам прошао и кроз много случајева за које сам сазнао, да је ово врло јако организована криминална група људи која се бави трговином и отмицом беба. Искуства породица које имају исти случај као мој показују да пролазимо голготу, репресију и тортуру од стране државе и моћника у институцијама, који не желе да се ово питање разреши…
У питању је много велики број отетих беба и сматрам да је ово чист геноцид од доба комунизма, од када је и први случај забележен, када је на овај начин отмицом беба комунистичка елита ширила братство и јединство, до дана данашњег ниједна власт није имала вољу да овај злочин над човечношћу заустави, већ се држе Титове пароле – „где ја стадох ти продужи“…

*Каква су Ваша сазнања о повезаности институција државе да се ово питање не решава?

Држава упорно покушава да сахрани истину о украденим бебама и да беби мафији омогући што већу заштиту. Упорност и деловање државних институција које ћу објаснити показују да Држава ако је можемо тако уопште и назвати, неким предлогом закона одредила цену живота украдених беба до 10.000 евра, срамота, тим предлогом закона избегавају одговорност људског фактора, покушавају да озваниче непостојеће чињенице смрти и то на најбруталнији начин обманом да су украдене, продате бебе завршиле као медицински отпад и да су кремиране што је опет и противуставно и противзаконито, имлантацијом некаквих група и удружења држава разбија критичну масу оштећених породица и преко тих некаквих квази експерата манипулише овом материјом и породицама, јер вође и експерти зарад личне промоције и личних интереса, балансирају између родитеља и сродника и министарстава која су има дала статус легитимних преговарача у име свих оштећених породица у Србији. Чисто кршење Устава и закона јер противправно заступање и иступање је кривично дело, већина породица у Србији није дала пуномоћје ниједном од тих државних продужених пипака и купују време и обмањују јавност и опструишу случајеве и стварају лошу медијску слику о овој најболнијој и најтежој материји која се тиче опстанка целе нације, јер узрочно последична стања ће се тек испољити.
Министар полиције предњачи у заштити беби мафије и обмани и оштећених породица и јавности, противзаконито даје могућност преговарача некој синдикално удруженој творевини из Крагујевца, неком експерту који није решио ни свој случај а камоли туђ, и договорили формирање неке као независне комисије, а од независне комисије ништа јер не може бити независна ако су чланови те комисије из министарства правде, полиције, здравља, из тужилаштава и потчињени Влади Србије… Врана врани очи не вади, зар они што вршили кривична дела ће ударити на људе из својих редова… наравно да неће…

Доживесмо тотални крах правног система али борба ће трајати и биће све јача свим могућим правним средствима и доказаћемо и отворићемо очи јавности да сви буду на опрезу јер ни једна породиља у Србији није сигурна, потенцијлна је мета ових домаћих зулумћара, који су се осилили и постају све бахатији и осионији јер тиме показују да су недодирљиви пред законом. Можда је правда спора али достижна, па макар и Божија.

*Шта предлажете да се уради?

Прво и основно – да свако ко је извршио било које кривично дело мора бити етикетиран са именом, презименим, функцијом и извршеним кривичним делима како би јавност била упозната од кога се треба чувати и пазити и на шта су све спремни зарад стицања противправне имовинске користи.

Доста је куповине времена и урушавања ове материје. Држава треба да отвори терминале МУП-а и други примерак матичних (воскираних) књига, ту је кључ и катанац свих случајева украдених беба и промена идентитета… Треба да се искористи прилика док се из употребе избацују књиге и прелази на електронске податке – да се реше случајеви несталих беба… Иначе, опет ће тамо неки људи убацити у дигиталне књиге податке, па ће база података бити иста шта и како неко други жели а не како у ствари и јесте. Мислим да се зато и прелази на дигиталне књиге између осталих разлога, и због прања идентитета покрадених беба, а да би се прикрила арбитража државних органа у вези са држављанством и матичним бројевима.

*Одржана је и трибина у Удружењу Ћирилица, поводом објављивања трејлера филма „Рођени отети“, када ће филм моћи да се види у целости и да ли ће бити приказан у другим градовима Србије, осим у Београду?

Премијера филма ће бити одржана у Београду у току месеца октобра, а у плану је и приказивање филма у многим градовима у Србији, јавност ће бити благовремено обавештена о месту и времену и премијере и приказивања.
На трибини сам видео да људе веома интересује ова тема, био је добар одзив разних структура људи и групација, који су својим учешћем пружили подршку и породицама које су унесрећене отмицом беба и сродника. Уз подршку су изнети и ставови и мишљења, као и конструктивни предлози о томе како натерати Државу да се ово национално питање разреши.

*Ваша порука би била…

Позивам јавност и Премијерку и председника и министре полиције, здравља, државне управе и правде да изађу на црту и да укрстимо мачеве (доказе) на бојном пољу јавно и да докажем да је мој брат близанац Ненад Миљковић жив, и да сада носи нов идентитет који држава крије и штити његове отмичаре и купце. Ускоро и премијера истинитог документарног филма „Рођени отети“ продуцента Милана Лакића, продукцијске куће ММ videoporduction, који ће угледати светлост дана. Ту се кроз истините документоване исказе раскринкава функционисање система беби мафије и њихових помагача, у филму је обухваћен велики временски период од 1965.године до 2016, крађе и замене беба у породилиштима у Србији.

Извор: СРБски ФБРепортер

 

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Svi mi koji smo se rodili u bolnici a ne u kuci smo ugrozeni ,donekle,sta su nasi ljudi spremni da ucine za novac,kradu djecu,ima li veceg zlocina,a kazna ce sigurno izostai ,kao i uvjek.
  Zato ko moze i ima novca neka mu se u kuci poradjau potomci ,dovede babicu i ljekara pa neka se malo i potrosi nije strasno,ovo je dno dna koje se sigurno nece istjerati na cistac?
  Nam treba zbraniti da imamo drzavu,jer kada su odvodili Turci djecu ona su biila malo veca ostala su im sjecanja na rodni kraj,ovo je zlo duse i zlo nasledje zlosrecnog naroda,odrknutog od Boga i svijeta.
  Nije mi jasna psiha tih koji su dobili ovu djecu,da li su se ikada upitali za ov,da li sada strepe,iako vecina to radi iz ljubavi i nemogucnosti da imaju djecu,kolika je sada muka na sve njih,ali i oni i svi drugi trebaju javno da daju doprinos da se ova drzavna banda sitema potpuno razotkrije,hoce li i kad to sne moze sa sigurnoscu reci,ako vidimo ko rukovdi zemljom.
  Ministar zdravlja Loncar,pa svi redom ,da li su i oni usvojeni pa se boje otkrivanje identiteta.

 2. 0
  0

  I posle se cudimo zasto nas bog kaznjava. Ima li ista sveto u zemlji srbiji kakav je to narod koji masovno krade decu jer to nisu pojedinacni slucajevi.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here