Насловна Друштво Родитељи заражених беба дали нова имена за истрагу

Родитељи заражених беба дали нова имена за истрагу

0
ПОДИЈЕЛИ

Замјенице вишег државног тужиоца Нада Бугарин и Љубинка Маџгаљ саслушале су јуче у својству оштећених дио родитеља инфицираних беба и оца преминуле бебе из Бијелог Поља Славишу Кнежевића.

roditelji beba

О инфекцији пет беба, уз Кнежевића, изјаве су дали родитељи Предраг и Марина Каришик, Елдин Салемовић и Наташа Игњатовић, док је за данас предвиђено саслушање Даре Салемовић и Ивице Игњатовића.

Сви родитељи су се придружили кривичном гоњењу троје љекара којима је Виши суд одредио притвор до 30 дана, а своја права тражиће и у парничном поступку. Јучерашњем саслушању су присуствовали и браниоци окривљених љекара, адвокати Драго Конатар и Станко Јелић.

Кнежевић је казао да је детаљно изнио све појединости од почетка боравка супруге у породилишту до времена које је провела у КЦ.

“Саслушање је трајало око сат и по. Навео сам још нека лица за која сматрам да су одговорни за све ово што се десило, а Тужилаштво ће одлучити о њиховој евентуалној кривици. Имена сам саопштио тужитељки  Маџгаљ, али их нећу помињати у јавности. Могу само рећи да се ради о медицинском особљу, љекарима и осталима, који су могли допринијети инфекцији. Планирам да присуствујем осталим саслушањима, јер на то имам право, али и да попричам са тужитељком о конкретним акцијама које ће спровести“, рекао је Кнежевић.

Каришик је у једночасовном испитивању казао оно што је раније говорио о пријему и боравку његове супруге у бјелопољској болници и дешавањима која су тада услиједила. Он је казао да је у неформалном разговору сазнао да се може очекивати проширење истраге и нове оптужнице, како у Бијелом Пољу тако и у Подгорици.

За данас је планирано  саслушање љекара и медицинског особоља болнице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here