Насловна Друштво Родитељи инфицираних беба увријеђени због спектакла министра

Родитељи инфицираних беба увријеђени због спектакла министра

0
ПОДИЈЕЛИ

Нумановићева изјава да инфекција беба „није ништа спектакуларно” је фијаско државе, сматра Предраг Каришик

numanović

Родитељи беба заражених у бјелопољском породилишту на јучерашњи протест нијесу довели и дјецу, због погоршања временских прилика.

Очеви беба већ осам дана протестују због враћања на посао бившег директора бјелопољске Болнице Томислава Јеремића и некадашње начелнице неонатологије Хаке Тахировић, који се, уз бившег начелника гинекологије Звонка Пулетића, сумњиче за тешка дјела против здравља људи.  

Родитељи су огорчени најновијим изјавама руководиоца Министарства здравља Суада Нумановића који је изјавио да „догађај у бјелопољској Болници није ништа спектакуларно…” и да годишње у Европи умре скоро 40 хиљада људи због инфекција…

Предраг Каришик је нагласио да је изјава “нељудска и неморална и да вријеђа”.

“То вријеђа и све слободномислеће људе. Превршио је сваку мјеру и треба да се стиди и својих година и своје дипломе. То је и тотални фијаско једне државе у којој њени челни људи могу нешто тако да саопште“, казао је Каришик.

Елдин Салемовић, чија је беба дуже вријеме била у критичном стању због инфекције у породилишту, казао је да не може да се “опорави од оваквих непримјерених и разочаравајућих изјава”.

“Помињати спектакл, као да се десило нешто лијепо, као да је то нека утакмица или концерт, је трагично, јер се на спектаклима слави и на њима се весели. Кад већ имају  све те информације о броју заражених и љекарских грешака у болницама у Европи, требало би и нама да дају информације, да и ми прочитамо колико беба умре од прљавштине и инфекција у болницама годишње, колико се новорођеначких инфекција деси у одређеном периоду, колико дјеце оболи, а колико их умре”, казао је Салемовић, позвавши министра да саопшти да ли се у Европи одговара за такве грешке, или се људи враћају на посао, уз хвалоспјеве.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here